Finlord Sněmovna financí

Tržby z herního průmyslu dosáhnou 300 miliard USD do roku 2026

17.8.2023

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
hry tržby

Tržby z herního průmyslu by měly do roku 2026 dosáhnout 300 miliard USD (bez esportů). Tahounem budou mobilní hry. Pro zajímavost, herní průmysl generuje větší tržby než filmy a hudba dohromady.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Následující graf ukazuje globální tržby kin a počet návštěvníků kin. Od pandemie koronaviru se tržby vrátily k rostoucí trajektorii.

 

tržby kin

 

Tržby z herního průmyslu: mobilní hry budou mít stále největší podíl na tržbách

 

Jednoznačně největší tržby generují mobilní hry. A právě mobilní hry by měly být tahounem i do budoucnosti a v roce 2026 by měly tržby dosáhnout 242,7 miliard USD. Čili i v roce 2026 budou mít mobilní hry největší podíl na tržbách.

 

Pokud jde o byznys model, tak hry generují 85 % tržeb z modelu free to play. To znamená, že hry jako takové jsou zdarma a zobrazuje se buď reklama anebo lze uskutečnit nějaké nákupy v rámci hry.

 

tržby z herního průmyslu

 

Popularita her poháněná technologickým pokrokem roste, načež hernímu průmyslu v neposlední řadě pomohla zejména pandemie koronaviru.

 

Rozhodně nemusíte být hráčem a ani vývojářem, abyste se mohli svést na této vlně. Pokud chcete investovat do herního průmyslu, tak k dispozici jsou nejenom akcie společností z tohoto průmyslu ale i ETF, kupříkladu VanEck Video Gaming and eSports UCITS ETF (ISIN: IE00BYWQWR46). V tomto fondu jsou zastoupení nejenom akcie vývojářů her, ale také akcie společností, které vyrábí herní hardware (Nvidia nebo také AMD).
Investovat do akcií a ETF lze snadno u brokerů, kterým jsme se věnovali v analýzách: LYNX Broker (analýza ZDE), Saxo Bank (analýza ZDE), XTB (analýza ZDE), Interactive Brokers (analýza ZDE), RoboMarkets (analýza ZDE), eToro (analýza ZDE). Velmi jednoduché je založení účtu u roboadvisory Portu (analýzy ZDE a ZDE), kde lze začít s budováním portfolia pomocí ETF bez předešlých zkušeností s investováním. Noví investoři mají u Portu 3 měsíce bez poplatku za správu, pokud se registrují přes tento odkaz. Alternativně lze založit spravovaná portfolia SaxoSelect (analýza ZDE).
ETF na hry a herní průmysl

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další

17.8.2023

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.