Finlord Sněmovna financí

Ziskovost investovaného kapitálu v USA, EU, Japonsku

17.4.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Japonské akcie ziskovost

Ziskovost investovaného kapitálu se v Japonsku za posledních 20 let výrazně zvýšila. V USA a EU stagnovala. Ve všech třech regionech se aktuálně pohybuje na úrovni 11 % p.a.. Pro japonské akcie je příznivý i vysoký objem zpětných nákupů akcií. Díky výrazně lepším fundamentům se japonský akciový trh dostává do hledáčku investorů.

 

Akcie a ETF lze nakupovat u spolehlivých brokerů:

 

XTB – umožňuje obchodování akcií a ETF zdarma pro všechny klienty do limitu 100 tisíc EUR měsíčně, naše recenze ZDE. Broker má širokou nabídku akciových/ETF instrumentů.
Interactive Brokers – nízké komise a obrovská nabídka instrumentů (akcie, ETF, opce, futures, dluhopisy, CFDs). Naše recenze je ZDE. Pro nové investory bonus ve formě akcií IBKR zdarma (na každých vložených 100 USD akcie v hodnotě 1 USD, maximálně 1000 USD, bonus je tedy 1 % z objemu vkladu)
LYNX Broker – má nízké komise a obrovskou nabídku (akcie, ETF, opce, futures, dluhopisy, CFDs). Podpora je v češtině. Naše recenze je ZDE. Pro nové investory je bonus ve formě transakčního kreditu ve výši 50 USD.
RoboMarkets – umožňuje neomezené obchodování akcií zdarma. Naše recenze ZDE.
eToro – umožňuje neomezené obchodování akcií a ETF zdarma. Naše recenze ZDE. Lze sledovat naše ETF portfolio ZDE.

 

Ziskovost investovaného kapitálu v Japonsku stoupla

 

Následující obrázek ukazuje ROIC (return on invested capital) Japonska, USA a EU od roku 1999. V Japonsku nastal nárůst z 3 % na současných 11 %. V USA a EU nastalo jenom mírné zlepšení z 9 až 10 % na 11 % a prakticky se ROIC pohybuje na dlouhodobém průměru.

 

ziskovost kapitálu
Výrazně lepší ziskovost japonských firem jim umožňuje navýšit také objemy zpětných nákupů akcií. Letos už ohlásily zpětné nákupy v objemu rekordních 9,6 bilionů jenů.

 

japonské akcie zpětné odkupy akcií

Ziskovost na akcii v Japonsku postupně roste, i když i zde lze v posledních měsících pozorovat značné zpomalení růstu.

 

japonské akcie zisk na akcii

Ohodnocení je nízké na úrovni 13,1násobku očekávaných zisků.

japonské akcie ohodnocení
Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Reklama


There is no ads to display, Please add some

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další

17.4.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.