Finlord Sněmovna financí

Hodnota nemovitostí ve světě dosáhla 326,5 bilionu USD

30.9.2021

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
investice do nemovitostí

Hodnota všech světových nemovitostí dosáhla v roce 2020 rekordních 326,5 bilionu USD. Jedná se o 5 % nárůst oproti úrovni roku 2019. Růst byl tažen rezidenčními nemovitostmi, které jsou zdaleka největší sektor nemovitostí. Rezidence představují 79 % hodnoty všech globálních nemovitostí. V této oblasti došlo za poslední rok k nárůstu hodnoty o 8 % na 258,5 bilionu USD.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Hodnota globálního nemovitostního trhu je dle Savills Research 326,5 bilionu USD, což je víc než tržní kapitalizace všech akciových a dluhopisových trhů dohromady a je to čtyřnásobně větší hodnota než globální HDP. Hodnota veškerého vytěženého zlata je 12,1 bilionu USD, což představuje 4 % celého světového majetku.

 

Hodnota nemovitostí

 

Pokud jde o rezidenční nemovitosti, tak čínský rezidenční trh má na globálním trhu podíl 30 %. Celková hodnota rezidenčních nemovitostí v Číně stoupla o 13 % a to nejenom kvůli růstu ceny, ale i díky nové výstavbě. Americký rezidenční trh má na globálním trhu podíl 11 %. Pouze 10 zemí tvoří 75 % globálního trhu rezidenčních nemovitostí. Největšími trhy jsou Čína, USA, Japonsko, Německo, Velká Británie, Francie, Jižní Korea, Kanada, Itálie a Austrálie. Pokud jde o regionální úroveň, tak 43 % hodnoty rezidenčních nemovitostí je v Evropě a USA, byť zde žije jen 17 % světové populace.

 

hodnota nemovitostí Eva Mahdalová Finlord

 

Pokud jde o globální komerční nemovitosti, tak v roce 2020 klesla hodnota o 5 % na 32,6 bilionu USD. Spojené státy jsou největším globálním trhem komerčních nemovitostí, což představuje 27 % celosvětové hodnoty komerčních nemovitostí. Čínský trh komerčních nemovitostí představuje 16 % hodnoty a japonský trh komerčních nemovitostí představuje 6 % hodnoty. To dohromady tvoří necelou polovinu veškeré hodnoty komerčních nemovitostí. Poradenská agentura Savills Research předpokládá, že globální trh komerčních nemovitostí do konce tohoto roku dosáhne nových maxim a na úrovni 34,3 bilionu USD díky globálnímu ekonomickému rozmachu.

 

Hodnota zemědělské půdy je 35,4 bilionu USD, což je více než hodnota komerčních nemovitostí. Zejména po finanční krizi 2008 a 2009 stoupla cena půdy. V minulém roce poklesla hodnota zemědělské půdy ve světě o 7 %, přičemž největší pokles cen nastal v Jižní Americe kvůli politické nestabilitě a silnému průběhu pandemie.

 

Majetek investorů se dlouhodobě kumuluje zejména v nemovitostech a akciích. V obou oblastech se dá efektivně investovat přes obchodníky s cennými papíry – v analýzách jsme se věnovali Interactive Brokers (analýza ZDE), Lynx (analýza ZDE), Saxo Bank (analýza ZDE), XTB (analýza ZDE), RoboMarkets (analýza ZDE) nebo investiční platformy. Mezi oblíbené P2P sítě patří EstateGuru, Ronda Invest, Bondster.

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

30.9.2021

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB