Finlord Sněmovna financí

Jak nakoupit dluhopisy JP Morgan u LYNX s výnosností až 7 %

24.10.2023

6 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Jak nakoupit dluhopisy

Dluhopisy zaznamenaly v posledních třech letech výrazný tlak na pokles cen, což je pochopitelné vzhledem ke zvyšování úrokových sazeb ze strany centrálních bank. Propad cen dluhopisů ale vytvořil pro investory celou řadu atraktivních příležitostí. I drobní investoři si kupříkladu mohou nakoupit dluhopisy JP Morgan Chase, největší banky na světě, s výnosností téměř 7 % p.a. a splatnosti 16. února 2025. Výnosnost kolem 7 % nabízí i dluhopisy dalších velkých korporací, jako jsou HSBC, Wells Fargo, Altria, US Bancorp, Mizuho Financial Corp., Citigroup a řada dalších společností.

 

Investoři mohou snadno obchodovat opce, akcie, ETF a další instrumenty u LYNX Broker (recenze ZDE), se kterým připravujeme seriál investičních tipů. Pokud se u LYNX Broker rozhodnete otevřít reálný účet, tak při využití tohoto odkazu získáte transakční kredit 50 EUR.

 

26. října v 19:00 bude i bezplatný webinář o obchodování dluhopisů v TWS. Více informací ZDE.

 

U LYNX Broker najdeme dluhopisy přes platformu TWS

 

LYNX Broker využívá pokročilou platformu TWS, ve které lze využít Bond Scanner. Takto vypadá výsledek scanu korporátních dluhopisů z celého světa s ratingem minimálně A3 (A-), což je pořád investiční rating. Nejvyšší výnosnost 8,153 p.a. nabízí dluhopisy KeyBank se splatností 8. srpna 2025. Společnost patří mezi menší banky a má tržní kapitalizaci 9,5 miliard dolarů. Na předposledním řádku si můžeme povšimnou dluhopisu Altria Group se splatností v květnu 2043 a výnosností 7,3 % p.a.. Altria patří mezi největší producenty tabákových výroků na světě a má tržní kapitalizaci 73 miliard dolarů. Kdo koupí tyto dluhopisy, tak za 20 let by měl zaznamenat zhodnocení investice o cca 20*7,3 % = 146 %. Do dluhopisů lze investovat už od 2000 USD.

 

jak nakoupit dluhopisy u LYNX Broker

 

Do dvacetiletých dluhopisů Wells Fargo s výnosností kolem 7,1 % p.a. lze investovat už od částky 1000 USD.

 

jak nakoupit dluhopisy Wells Fargo u LYNX Broker

 

Ve screeningu si mohou investoři vyfiltrovat i všechny dostupné emise jednoho emitenta. Následující obrázek ukazuje různé emise JP Morgan. Krátkodobé dluhopisy mají paradoxně vyšší nabízenou výnosnost, jelikož křivka výnosností státních dluhopisů je inverzí. Investoři si mohou ale koupit i dluhopis JPM se splatností v roce 2045 a výnosností 6,5 %. A pokud ho budou držet do splatnosti, tak získají 143 % zhodnocení. Tato největší banka na světě má rating AA.

 

jak nakoupit dluhopisy JPM u LYNX Broker

 

Spekulativní dluhopisy vynáší i přes 20 % p.a.

 

Ve screeningu si můžeme najít i dluhopisy s nižším ratingem (my jsme vybrali od BB- do BBB+ ). Zde už požadované výnosnosti pravidelně vyskakují na dvojcifernou hodnotu, u zadlužených společností s nízkým spekulativním ratingem lze získat i 20 % p.a.. Ale to už jsou skutečně celkem nejisté emise. Ve výběru dluhopisů dobře řízených a známých firem nalezneme kupříkladu dluhopisy společnosti Victoria´s Secret se splatností v červenci 2029 a požadovanou výnosností 11,3 % p.a.. Také jsou v tomto segmentu dluhopisy Macy´s, PEMEXu či Coinbase. S výnosností 9 % p.a. se ale obchodují i třeba dluhopisy známých firem Goodyear nebo Seagate.

 

jak nakoupit spekulativní dluhopisy u LYNX Broker

 

Nabídka dluhopisů u LYNX Broker je skutečně velmi široká a investoři mohou nakupovat státní dluhopisy nebo korporátní.

 

K dispozici jsou i ETF, kdy si jedním nákupem pořídí investoři portfolio různých dluhopisů. Největším dluhopisovým fondem zaměřeným na vládní dluhopisy je iShares USD Treasury Bond 0-1yr UCITS ETF (Acc), který spravuje 7,3 miliardy dolarů a má TER 0,07 %. Investovat lze od těchto měnových tříd: USD a EUR. Fond drží krátkodobé dluhopisy, kterým pomáhají vysoké úroky, takže nás nemůže překvapit přímočaré zhodnocení v letošním roce.

 

jak nakoupit dluhopisy pomocí ETF u LYNX Broker

 

Největším ETF na korporátní dluhopisy je iShares Core EUR Corporate Bond UCITS ETF, který spravuje 11,3 miliardy EUR a má TER 0,2 %. Za poslední dva roky jeho cena výrazně poklesla. Má měnové třídy EUR, CHF a GBP.

 

jak nakoupit korporátní dluhopisy pomocí ETF u LYNX Broker

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Investoři mohou snadno obchodovat opce, akcie, ETF a další instrumenty u LYNX Broker (recenze ZDE), se kterým připravujeme seriál investičních tipů. Pokud se u LYNX Broker rozhodnete otevřít reálný účet, tak při využití tohoto odkazu získáte transakční kredit 50 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:
Informace poskytnuté prostřednictvím tohoto investičního tipu by neměly být používány jako náhrada za jakoukoli formu poradenství. Uvedený text připravila společnost Finlord s.r.o. jako obecné informace pro soukromé použití investorů, ale nejsou určeny jako osobní doporučení
konkrétních finančních nástrojů nebo strategií a nebere v úvahu individuální finanční situaci, investiční znalosti a zkušenosti, investiční cíl a horizont nebo rizikový profil a preference investorů. Investor musí zajistit zejména vhodnost investice s ohledem na svoji finanční a fiskální situaci a investiční cíle. Obchodování s finančními nástroji zahrnuje značné riziko ztráty a není vhodné pro každého investora. Cena finančních nástroje může kolísat. Minulé výsledky nejsou zárukou budoucích výsledků. Investování zahrnuje rizika. Investoři mohou ztratit podstatně více, než byla jejich původní investice. Neměli byste se zapojovat do obchodování s těmito finančními nástroji, pokud plně nerozumíte povaze transakcí a rozsahu možné ztráty. Autorská odměna není přímo či nepřímo závislá od uvedených názorů nebo myšlenek. Navzdory skutečnosti, že Finlord, s.r.o věnuje veškerou péči při sestavování a udržování těchto stránek pomocí spolehlivých zdrojů, Finlord s.r.o. nemůže zaručit přesnost, úplnost a aktuálnost poskytnutých informací. Z informací uvedených v příspěvku tedy nelze odvozovat žádná práva. Poskytnuté informace o obchodech jsou bez transakčních nákladů.

24.10.2023

6 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Komentáře

    Lukáš napsal:

    Perfektně napsané, jako vždy. Jaké prosím jsou v současnosti náklady na měnové zajištění u ETF denominovaných v EUR, ale investujících do US dluhopisů? Jde o forwardové body – cca rozdíl mezi úrokovými sazbami (USD minus EUR)? Nebo ETF, pokud zajišťují měnové riziko, postupují jinak? Děkuji.

    admin napsal:

    Ano, prakticky úrokový diferenciál. ETF, které dělají měnové zajištění, se hedgeují pomocí forwardů a měnových swapů za mezibankovní kurz. Tu mají výhodu oproti retailovým investorům, kteří tak hezké podmínky nezískají. Pokud máte základní měnu EUR a investujete do USD instrumentů a chcete se zajistit vůči poklesu USD, tak na forwardu/swapů USD prodávate a kupujete EUR, takže za hedging platíte. Aktuálně pro retailové investory s objemem od 1000 EUR je náklad cca 2,5 % p.a.. U opačné pozice (prodej EUR, nákup USD) lze získat kreditní výnos 0,4 %. Rozdíl 2,1 p.b je způsoben právě horšími podmínkami pro retail. Jinak, pokud byste teď chtěl zajišťovat z EUR do CZK, tak je plusový výnos 1,5% p.a..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA LYNX BROKER