Finlord Sněmovna financí

Investiční tipy: unikátní služba Finlord.cz a LYNX Broker

7.9.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Investiční tipy Finlord

Ve spolupráci s renomovaným brokerem LYNX Broker (recenze ZDE) jsme připravili unikátní službu Investiční tipy, která pomůže jak začínajícím investorům, tak zkušeným matadorům tradingu. Služba je zcela zdarma a může ji využívat každý investor s účtem u LYNX Broker. Podívejte se, jak funguje, co přináší na český trh a jak investorům pomáhá v investičním vzdělávání.

 

Pokud se u LYNX Broker rozhodnete otevřít reálný účet, tak při využití tohoto odkazu získáte transakční kredit 50 EUR.

 

Investiční tipy: pomoc s investováním zdarma

 

Na finančních trzích je mnoho produktů: akcie, dluhopisy, komodity, opce, futures, CFDs, marginové obchody. V obrovské nabídce se mohou začínající investoři snadno ztratit. Ztratit se ale mohou i pokročilí investoři, a to při sofistikovanějších investorských/traderských strategiích.

 

Naše služba Investiční tipy pomáhá investorům rychleji se zorientovat ve finančních instrumentech.

 

Pomocí přímých odkazů do webové aplikace LYNX+ můžete vidět přesný instrument a pozici. Kupříkladu, na následujícím obrázku je ETF (burzovně obchodovaný fond) na akciový index S&P 500 od společnosti Vanguard. Fond má nákladovost 0,07 % p.a. a věrně kopíruje index. V seznamu instrumentů ho lze najít, ale začínající investoři mohou mít strach, aby nevybrali špatně. Teď tato starost odpadá. V rámci Finlord Investičních tipů bude uveřejněn link na přesný instrument a typ pokynu. Kdo si instrument chce zobchodovat, jenom doplní množství, případně cenu u čekajících pokynů a zadá pokyn na burzu. Pomáháme ihned najít požadovaný instrument, ale zároveň máte celý investiční proces ve své režii a přesně víte, co děláte. A to zcela zdarma. Pochopitelně pokud se obchod rozhodnete realizovat, tak platíte komise LYNX Broker dle standardního ceníku brokera.

 

Link na ETF od Vanguard na S&P 500 je ZDE

LYNX Vanguard ETF

 

Po prokliknutí uvedeného linku a přihlášení do LYNX+ vypadá obrazovka jako na následujícím obrázku. Pokud vyplníte množství a zadáte koupit/prodat, tak se obchod odešle na burzu. Křížkem můžete obrazovku zrušit a žádný obchod neproběhne. Vždy máte investiční proces plně po kontrolou. U většiny analytických rozborů, které na portálu www.finlord.cz zveřejníme, bude link do LYNX+ uveřejněn.

Investiční tipy Vanguard ETF

 

Investiční tipy pro pokročilé

 

Nákupy ETF a akcií jsou jednoduché. Pokročilejší investoři s nimi typicky nemají problém. LYNX Broker ale umožňuje daleko sofistikovanější pozice. Mimo jiné opce, pomocí kterých lze přizpůsobit pozici na růst, na pokles či na stagnaci. V rámci investičních tipů se budeme věnovat i opčním pozicím s tím, že vždy připravíme sadu možných obchodů pro investory s různým výhledem. Pozice budou turbo růst, růst, stagnace, pokles a turbo pokles. Právě u těchto složitějších obchodů vám Investiční tipy mohou značně pomoct v orientaci.

 

Udělejme si příklad na akcie/opce Apple. Jednoduchý nákup/prodej naleznete pod tímto linkem.

 

Opčního obchodníka ale zajímají i další poziční varianty:

Investiční tipy Apple

Znaménko + znamená nákup, znaménko – je prodej. Všechny ceny jsou k 7.9.2023 (pokud opce expirují, tak je nelze dál obchodovat)

 

Jednotlivé pozice lze nastavit následovně:
Turbo růst ZDE:
Investiční tipy Apple turbo růst

 

Růst ZDE:
Investiční tipy Apple růst

 

Stagnace ZDE:
Investiční tipy Apple stagnace

 

Pokles ZDE:
Investiční tipy Apple pokles

 

Turbo pokles ZDE:
Investiční tipy Apple turbo pokles

 

Turbo růst lze docílit nákupem OTM (out of the money) call opcí, přičemž nákup může být zlevněn výpisem put spreadu. V uvedeném příkladu na akcie Apple není zlevnění použité, ale v příštích analýzách si tento přístup, jeho výhody a nevýhody ukážeme. Naopak turbo pokles lze docílit nákupem OTM put opcí a zlevnění pak výpisem call spreadu. Call a put spread se pak dají využít při spekulaci na růst nebo pokles. A výpis spreadu pak lze využít při pozici na stagnaci. Kvůli minimalizaci rizika je vhodné vypsanou call opci či put opci pojistit nákupem vzdálenější (levnější) call či put opce. Vypisování nekrytých call a put opcí obecně nedoporučujeme, ale někdy lze i nekryté efektivně využít. K tomu se dostaneme v dalších rozborech.

 

Opčních kombinací je mnoho a investoři si mohou snadno nastavit takovou pozici, jaká jim zapadá do jejich strategie.

 

Dotaz a odpovědi ke službě Finlord Investiční tipy

 

Je služba Finlord investiční tipy zpoplatněna?

 

Není, služba je zdarma. Každý, kdo má účet u LYNX Broker, se může na tipy podívat přímo v platformě LYNX+. Pokud si zvolíte množství, tak můžete objednávku rovnou zadat. Anebo ji „vykřížkujete“ a nic se neděje.

 

Jakým instrumentům se budete věnovat?

 

Zejména akcie, ETF, akciové opce, což jsou instrumenty s nejnižšími kapitálovými požadavky na investory. Investice může být u nich i pár set dolarů/eur, i když lepší je kvůli transakčním nákladům počítat alespoň s investicí 500 EUR a více. V rozborech se můžeme věnovat i futures (na komodity, dluhopisy, STIR či indexy), ale u velkých kontraktů vždy upozorníme na to, že mají vyšší kapitálové požadavky.

 

Mohu poslat požadavek na nalezení specifického instrumentu/strategie?

 

Ano, budeme rádi. Napište do komentáře k tomuto příspěvku nebo k jiným příspěvkům nebo na e-mail či sociální sítě. Věnovat se budeme spíše známějším instrumentům, ale určitě můžeme připravit link i na méně známá aktiva. Možnosti obchodování u LYNX Broker jsou skutečně velmi rozsáhlé.

 

Jaký typ účtu u LYNX musím mít?

 

Hotovostní (cash) nebo marginový. Na hotovostním lze obchodovat jenom akcie/ETF/dluhopisy. Na marginovém lze obchodovat i deriváty (opce/futures). My máme marginový účet a v administrativě máme povoleny všechny instrumenty.

 

Věříme, že naše nová služba pomůže investorům k ještě lepším rozhodnutím ohledně stavby investičního portfolia. Těšit se můžete na ukázky různých strategií, portfoliových investic či tipy na podhodnocené akcie a ETF.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Disclaimer:
Informace poskytnuté prostřednictvím tohoto investičního tipu by neměly být používány jako náhrada za jakoukoli formu poradenství. Uvedený text připravila společnost Finlord s.r.o. jako obecné informace pro soukromé použití investorů, ale nejsou určeny jako osobní doporučení
konkrétních finančních nástrojů nebo strategií a nebere v úvahu individuální finanční situaci, investiční znalosti a zkušenosti, investiční cíl a horizont nebo rizikový profil a preference investorů. Investor musí zajistit zejména vhodnost investice s ohledem na svoji finanční a fiskální situaci a investiční cíle. Obchodování s finančními nástroji zahrnuje značné riziko ztráty a není vhodné pro každého investora. Cena finančních nástroje může kolísat. Minulé výsledky nejsou zárukou budoucích výsledků. Investování zahrnuje rizika. Investoři mohou ztratit podstatně více, než byla jejich původní investice. Neměli byste se zapojovat do obchodování s těmito finančními nástroji, pokud plně nerozumíte povaze transakcí a rozsahu možné ztráty. Autorská odměna není přímo či nepřímo závislá od uvedených názorů nebo myšlenek. Navzdory skutečnosti, že Finlord, s.r.o věnuje veškerou péči při sestavování a udržování těchto stránek pomocí spolehlivých zdrojů, Finlord s.r.o. nemůže zaručit přesnost, úplnost a aktuálnost poskytnutých informací. Z informací uvedených v příspěvku tedy nelze odvozovat žádná práva. Poskytnuté informace o obchodech jsou bez transakčních nákladů.

7.9.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE