Finlord Sněmovna financí

Jak nakoupit dividendové akcie u LYNX Broker

27.10.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Dividendové akcie investice

Dividendové akcie mají schopnost dlouhodobě porážet celkové akciové indexy. Jenomže definice dividendových akcií může být různá. Podívejte se na tabulku společností z indexu S&P 500, které za posledních 50 let vždy zvyšovaly dividendu. A na tabulku společností s nejvyšším růstem dividend za posledních 10 let.

 

Investoři mohou snadno obchodovat opce, akcie, ETF a další instrumenty u LYNX Broker (recenze ZDE), se kterým připravujeme seriál investičních tipů. Pokud se u LYNX Broker rozhodnete otevřít reálný účet, tak při využití tohoto odkazu získáte transakční kredit 50 EUR.

 

V listopadu bude LYNX vysílat hned tři bezplatné webináře na téma dividendových akcí. Více informací a přihlášení naleznete ZDE.

 

Dividendové akcie letos zlevnily, dlouhodobě mají vysoké zhodnocení

 

Následující tabulka ukazuje akcie z indexu S&P 500 seřazené podle toho, jak dlouho už zvyšují dividendy. V tabulce je pak nejenom aktuální dividendová výnosnost (dividend yield), ale také růst dividend (dividend growth) za 1, 5 a 10 let. Poslední tři slupce pak ukazují zhodnocení letos, za 5 a 10 let. U řady společností sledujeme v tomto roce pokles cen, což investorům umožňuji levněji nakoupit kvalitně řízené společnosti s dlouhodobým plánem zvyšování dividend.

 

dividendové akcie LYNX Broker
Následující tabulka ukazuje společnosti z indexu S&P 500 seřazené podle nejvyššího růstu dividend v posledních 10 letech. Na prvním místě je Pioneer Natural Resources s růstem dividendy o 77,93 % p.a.. Poslední dva sloupce ukazují anualizované zhodnocení za posledních 5 až 10 let. U většiny akcií bylo vysoké, nezřídka dvojciferné. Investoři by měli prozkoumat akcie, kde je jednak vysoký růst dividend, ale také délka vyplácení dividend (dividend streak) je alespoň 10 let. Zhodnocení takovýchto akcií bylo výrazně nadprůměrné.

 

dividendové akcie 2 LYNX Broker

 

Přímé odkazy do platformy LYNX+:

 

Vulcan Materials
Zion Bancorporation
Broadcom
Bank of America
Mastercard
Mogan Stanley
Tyson Foods
Tractor Supply
Celanese
Apple
United Health Group
AES
Amphenol
Texas Instruments

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Investoři mohou snadno obchodovat opce, akcie, ETF a další instrumenty u LYNX Broker (recenze ZDE), se kterým připravujeme seriál investičních tipů. Pokud se u LYNX Broker rozhodnete otevřít reálný účet, tak při využití tohoto odkazu získáte transakční kredit 50 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:
Informace poskytnuté prostřednictvím tohoto investičního tipu by neměly být používány jako náhrada za jakoukoli formu poradenství. Uvedený text připravila společnost Finlord s.r.o. jako obecné informace pro soukromé použití investorů, ale nejsou určeny jako osobní doporučení
konkrétních finančních nástrojů nebo strategií a nebere v úvahu individuální finanční situaci, investiční znalosti a zkušenosti, investiční cíl a horizont nebo rizikový profil a preference investorů. Investor musí zajistit zejména vhodnost investice s ohledem na svoji finanční a fiskální situaci a investiční cíle. Obchodování s finančními nástroji zahrnuje značné riziko ztráty a není vhodné pro každého investora. Cena finančních nástroje může kolísat. Minulé výsledky nejsou zárukou budoucích výsledků. Investování zahrnuje rizika. Investoři mohou ztratit podstatně více, než byla jejich původní investice. Neměli byste se zapojovat do obchodování s těmito finančními nástroji, pokud plně nerozumíte povaze transakcí a rozsahu možné ztráty. Autorská odměna není přímo či nepřímo závislá od uvedených názorů nebo myšlenek. Navzdory skutečnosti, že Finlord, s.r.o věnuje veškerou péči při sestavování a udržování těchto stránek pomocí spolehlivých zdrojů, Finlord s.r.o. nemůže zaručit přesnost, úplnost a aktuálnost poskytnutých informací. Z informací uvedených v příspěvku tedy nelze odvozovat žádná práva. Poskytnuté informace o obchodech jsou bez transakčních nákladů.

27.10.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA LYNX BROKER