Finlord Sněmovna financí

Největší americké banky a investice do akcií bank

3.9.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Největší banky v USA

Mezi největší americké banky podle aktiv patří zejména JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs a Morgan Stanley. Konkrétně z hlediska aktiv je největší americkou bankou JP Morgan s aktivy 4,1 bilionu USD. Na druhém místě za ní pak následuje Bank of America s aktivy v objemu 3,2 bilionu USD a pak Citigroup s aktivy na úrovni 2,4 bilionu USD. Wells Fargo, Goldman Sachs a Morgan Stanley mají pak aktiva pod 2 biliony USD.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

20240903 největší banky v USA

 

Největší americké banky: v tržbách dominuje JPMorgan Chase

 

Následující obrázek ukazuje vývoj tržeb bank JPMorgan Chase (ticker: JPM), Bank of America (ticker: BAC), Wells Fargo & Company (ticker: WFC) a Citigroup (ticker: C), Goldman Sachs (ticker: GS) a Morgan Stanley (ticker: MS). Lídrem z hlediska tržeb je JPMorgan Chase.

 

20240903 největší banky v USA tržby

 

Graf níže ilustruje čistý zisk. Největší čistý zisk generuje JPMorgan Chase a to 52,2 miliard USD. JPMoragan navíc oproti ostatním bankám v posledních letech dokázala výrazně zvýšit čistý zisk. Bank of America dokázala vygenerovat čistý zisk na úrovni téměř 22,3 miliard USD. Ostatní banky měly pak čistý zisk pod 20 miliardami USD. Nejnižší čistý zisk ze šestice bank vygenerovala Citigroup a to 7 miliard USD.

 

20240903 největší banky v USA zisk

 

Od začátku tohoto roku vygenerovala šestice amerických bank slušné zhodnocení. Konkrétně, od počátku roku největší zhodnocení vygenerovala banka Goldman Sachs a JPMorgan to téměř 35 %. Od roku 2020 největší zhodnocení a to 193 % měla banka Morgan Stanley. Za ní pak největší zhodnocení zaznamenala banka Goldman Sachs 183 % a JPMorgan vykázala zhodnocení 137 %. Pokud jde o ohodnocení, tak to vůbec nevypadá špatně – je sice vyšší, ale není přehnané. Nejvyšší P/E má Citigroup na úrovni 17násobku a naopak nejnižší P/E má Wells Fargo a JPMorgan na úrovni 12násobku.

 

20240903 největší banky v USA ohodnocení

 

Akcie lze nakupovat přes spolehlivého brokera RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.

 

U RoboMarkets lze zadávat tržní, limitní i stop pokyny. Obchodní komise je 0 USD, viz následující obrázek.

 

20240903 akcie u RoboMarkets

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

3.9.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE