Finlord Sněmovna financí

Největší těžaři a producenti zlata na světě a jejich akcie

30.8.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
akcie těžařů zlata investice

Zlato za poslední rok boduje, nicméně ještě lepší zhodnocení ukázaly akcie těžařů zlata. Podívejte se na největší těžaře a producenty zlata na světě a jejich akcie.

 

 

Investice do akcií těžařů zlata představuje alternativu investice do zlata. Jde totiž o to, že zlato negeneruje žádnou dividendu a zároveň je těžké určit jeho vnitřní hodnotu. Cena zlata se dostala na rekordní úrovně. Vyšší cena zlata je rozhodně pozitivní pro těžaře zlata, neboť náklady na těžbu zlata nepatří rozhodně k nejnižším. Průměrné globální náklady na těžbu se totiž pohybují lehce přes 1300 USD za unci.

 

 

Pokud se podíváme na těžaře zlata obchodované na americké burze, tak mezi největší podle tržní kapitalizace patří Newmont Corporation, Agnico Eagle Mines, Barrick Gold Corporation, Wheaton Precious Metals Corp a Franco-Nevada Corporation. Za poslední rok nejvíce ze zmíněných společností zhodnotila Agnico Eagle Mines o 77 %, Wheaton Precious Metals Corp o 48 %, Newmont Corporation o 40 %, Barrick Gold Corporation o téměř 29 % a naopak společnost Franco-Nevada Corporation zaznamenala znehodnocení o téměř 11 %.

 

 

Největší těžaři a producenti zlata na světě a jejich akcie

 

 

Akcie lze nakupovat přes spolehlivého brokera RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.

 

 

U RoboMarkets lze zadávat tržní, limitní i stop pokyny. Obchodní komise je 0 USD, viz následující obrázek.

 

 

akcie těžařů a producentů zlata Eva Mahdalová Finlord

 

 

Za poslední rok s růstem ceny zlata vzrostly nejvíce tržby Newmont Corporation, Barrick Gold Corporation a Agnico Eagle Mines. Marginálně pak vzrostly tržby i Wheaton Precious Metals Corp a Franco-Nevada Corporation, nicméně jejich tržby za poslední roky spíše stagnovaly.

 

 

investice do akcií těžařů zlata

 

 

Tržby společností, které těží zlato či jiné drahé kovy pochází z produkce kovu samotného. Na cenu zlata či jiného kovu ovšem nemají vliv. Společnost může zvýšit své zisky buď tak, že zvýší objem těžby zlata či jiného kovu anebo zredukuje náklady na těžbu. Vedle toho je důležité při investici do akcií těžařů myslet na to, že důležitou roli zde hrají hospodářské cykly a makroekonomické události.

 

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

30.8.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA LYNX BROKER