Finlord Sněmovna financí

Jak nakoupit akcie NVIDIA u Saxo Bank

13.8.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Investice do NVIDIA

Společnost NVIDIA masivně vydělává na AI boomu, jelikož je největším dodavatelem grafických akcelerátorů a výpočetního výkonu do datových center. Její produkty používá 75 % z top 500 superpočítačů světa. Dlouhodobě se umísťuje na předních příčkách nejinovativnějších společností světa. Za posledních deset let tržby stouply o 1700 %, zisk na akcii o 7400 % a investice do akcií se zhodnotila o více než 24 000 %. Od červnového maxima cena akcií zkorigovala, což investorům umožňuje levnou investici do této perspektivní společnosti. Jak lze do akcií NVIDIA investovat u renomovaného brokera Saxo Bank?

 

Společnost Saxo Bank (recenze ZDE) připravila pro čtenáře našeho portálu exkluzivní bonus 250 EUR na obchodní poplatky. Získají ho všichni investoři, kteří si do 31. srpna otevřou u Saxo Bank účet pomocí odkazu ZDE. První vklad je nutné provést do 30 dní od schválení účtu. Poplatky za obchody jsou refundovány každý den po dobu 90 dnů od připsání kreditů. Nabídka je platná na všechny trhy nabízené Saxo Bank A/S pro následující produkty: akcie, ETF fondy, dluhopisy, futures, opce a Krypto ETP.

 

Jak nakoupit akcie NVIDIA

 

Následující obrázek ukazuje kumulativní změnu tržeb, zhodnocení investice do akcií a kumulativní změnu zisku na akcii u NVIDIA. Finanční výsledky jsou v uplynulých letech výtečné.

 

20240813 NVIDIA tržby a zisk

 

Nákup akcií u NVIDIA u Saxo Bank je jednoduchý. Ve webové platformě SaxoTraderGO zadáme do vyhledávače název společnosti. Z nalezených produktů si vybereme akcie (piktogram EQ).

 

NVIDIA investice Saxo Bank

 

Následně se zobrazí graf vývoje ceny. Investoři mají k dispozici i Fundamentální údaje či odhady analytiků a cílovou cenu. Pokud chceme akcie nakoupit, tak klikneme na „Obchod“.

 

NVIDIA investice Saxo Bank 2

 

V obchodním pokynu si můžeme vybrat typ pokynu (trh, limit, stop, vlečný stop, stop limit, OCO pokyn, Algo). Začínající investoři většinou zadávají pokyn typu trh, aby nastala okamžitá realizace. Anebo limit, když chtějí počkat s nákupem na dosažení nižší ceny. Dále lze navolit platnost pokyny (GTC-do zrušení, jeden den, týden, měsíc, konkrétní datum), přičemž nejpoužívanější je GTC. Samozřejmě lze navolit cenu. A také lze navolit zobchodování v prodloužené obchodní době (tedy v pre-market a after market). Následně po kliknutí na „Zadat pokyn“ ještě vyskočí potvrzovací pole a po potvrzení je pokyn zadaný.

 

NVIDIA investice Saxo Bank 3

 

Další možnosti investice do NVIDIA

 

Uvedený postup nákupu akcií NVIDIA je mezi investory nejběžnější. Ale Saxo Bank nabízí i další možnosti investice, viz první obrázek s nabídkou instrumentů. Mimo jiné lze akcie nakoupit nejenom na primárním trhu v USA, ale i v Německu na Xetře v EUR či také na burze v Miláně opět v EUR. Postup je stejný jako při nákupu v USA.

 

NVIDIA investice Saxo Bank 4

 

Saxo Bank umožňuje i obchodování opcí (poznámka: BID-ASK ceny se zobrazují pouze v hlavní seanci, tedy od 15:30 do 22:00).

 

NVIDIA investice Saxo Bank opce

 

A zajímavou alternativou může být i investice do korporátních dluhopisů NVIDIA.

 

NVIDIA investice Saxo Bank dluhopisy

 

Pro velmi dynamické investory jsou k dispozici i pákové produkty. Kupříkladu v Londýně obchodovaný produkt Leverage Shares 3X Nvidia ETN. Postup zobchodování tohoto ETN je stejný jako u akcií.

 

NVIDIA investice Saxo Bank pákové ETF

 

Uvedené postupy jsou stejné pro všechny akcie. Pochopitelně je u větších společností, jako jsou třeba NVIDIA, Microsoft, Apple, atd, k dispozici více nástrojů.

 

Saxo Bank poskytuje investorům celou řadu užitečných informací, které naleznete pod záložkou Průzkum. Mimo jiné se dovíte nejoblíbenější ETF fondy dostupné pro retailové klienty v České republice. Tématu se budeme věnovat v příštím článku.

 

Saxo Bank informace a vzdělávání

 

Další podrobné rozbory získáte po přihlášení do newsletteru. Sledujte nás také na X a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

13.8.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE