Finlord Sněmovna financí

Investown překonal milník 4 miliard korun a plánuje expanzi

26.6.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Investown investice 2024

Český Investown hlásí výrazný růst a dominantní pozici na trhu. Za tři roky investoři přes platformu proinvestovali více než 4 miliardy korun. Na výnosech jim bylo vyplaceno přes čtvrt miliardy. Do 3. července je  platnosti bonusové akce, pťi které získají noví investoři při investici alespoň 5000 Kč do jednoho projektu bonus 1000 Kč.

 

Společnost potvrdila svou vedoucí roli v oblasti investování do nemovitostí a představila plány na zahraniční expanzi. Výsledky a budoucí kroky prezentoval CEO společnosti Alan Pock během kvartálního setkání s investory.

 

20240626 Investown investice

 

Profinancováno 900 projektů, do vývoje investováno, průměrné zhodnocení –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 9,89 % p.a.

 

Za tři roky pomohli investoři na platformě, která usnadňuje investování do nemovitostí, profinancovat více než 900 etap realitních projektů a celkově proinvestovali téměř 4,3 miliardy korun. Na výnosech vyplatil Investown uživatelům více než 255 milionů korun. Pro tento rok navíc společnost vyhradila 21 milionů korun právě na vývoj aplikace a softwaru pro správu úvěrů.

 

„Průměrné zhodnocení na naší platformě dosahuje 9,89 % p.a. při stoprocentní návratnosti investic. Náš byznys totiž stavíme na kvalitním risk managementu, dlouhodobých investicích do vlastního softwaru a týmu kvalifikovaných seniorů. To nám umožňuje snižovat provozní náklady a poskytovat klientům nadstandardní výnosy v bezpečném a transparentním prostředí,“ řekl Alan Pock, spoluzakladatel a CEO Investownu.

 

Pouze 4 % úvěrů vykazují zpoždění při splácení úroků, což podtrhuje robustnost podnikatelského modelu Investownu a jeho odbornost při řízení rizik.

 

Ambiciózní plány pro budoucnost s razítkem ČNB

 

S cílem dalšího rozvoje a poskytování lepších služeb pro investory představil tým Investownu několik novinek, které plánuje spustit v tomto roce. Autoinvest bude novou funkcí v mobilní a webové aplikaci. Umožní klientům nastavit si investiční strategie, podle kterých bude aplikace automaticky investovat. Na spuštění této služby již Investown získal povolení od ČNB.

 

Vedle toho tým již pracuje na implementaci víceměnových účtů, které budou určené jak pro české, tak i zahraniční investory. Víceměnové účty nenabízí zatím žádná konkurence v Česku. Právě tato nová funkce by měla být jasným krokem směrem k expanzi na zahraniční trhy.

 

„Naprostá většina technologických firem v České republice expanduje pocitově, a to je špatně. V Investownu jsme v letošním roce investovali 1,2 milionu korun do průzkumů, abychom si na základě relevantních dat mohli stanovit přesnou strategii pro expanzi do dalších států. Půjde tedy o bezpečný a strategický krok,“ prozradil Pock.

 

A jaké jsou konkrétní plány ohledně expanze na zahraniční trhy? „Plánujeme vstup do Německa nebo zemí Beneluxu, v případě Německa se bavíme o letošním podzimu. Vše ale stále vyhodnocujeme. Nechceme jít do něčeho, kde nebudeme mít vše stoprocentně podchyceno,“ dodal Alan Pock.

 

20240626 investown portfolio

 

Zdroj aktuálních dat: https://www.investown.cz/statistiky

 

Více o společnosti Investown

 

Investown je nejúspěšnější česká investiční společnost, která umožňuje chytré zhodnocení peněz díky skupinovému investování do nemovitostí jak v Česku, tak v celé Evropské unii. Platformu si oblíbilo už více než 100 tisíc investorů. Díky jejich investicím se podařilo realizovat přes 900 developerských a stavebních projektů a proinvestovat více než 4 miliardy korun s průměrným zhodnocením o 4–5 % vyšším než na spořicích účtech v bankách. Měsíčně se investorům vyplácejí zisky dosahující 22,6 milionu korun. Platforma vznikla s cílem nabídnout bezpečnou a snadnou cestu pro zhodnocení úspor a současně jako způsob, jak oživit trh s nemovitostmi. Společnost Investown vznikla roku 2019, samotná platforma funguje od roku 2021.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

26.6.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

JAK SE INVESTUJE NA RONDA INVEST DO ÚVĚROVÝCH PARTICIPACÍ?