Finlord Sněmovna financí

Tyto akcie vydělaly za 12 měsíců přes 100 % a i tak jsou stále levné

17.4.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
20240417 akcie skener XTB

Některé akcie vydělaly investorům v uplynulém roce stovky procent. U řady z nich ale stouplo ohodnocení na neudržitelné úrovně. Lepší je zaměřit se na ty růstové akcie, které jsou stále relativně levně ohodnocené. Tím pádem mají bezpečnostní polštář pro případné zpomalení růstu.
Tato analýza je ve spolupráci s XTB…

 

Tento článek je připraven ve spolupráci se spolehlivým brokerem XTB, který nabízí možnost obchodovat více než 5600 instrumentů (forex, indexy, komodity, akcie, ETF a kryptoměny) s nízkými nebo nulovými poplatky. Naše rozbory platformy naleznete ZDE. Taktéž si můžete ZDARMA a bez nutnosti jakéhokoliv vkladu zkusit investování či trading na testovacím účtu XTB.

 

Levně ohodnocené růstové akcie

 

Použijeme Akciový skener, který mají investoři k dispozici v platformě xStation v záložce Tržní analýza. Skener je dostupný všem investorům včetně demo účtů. Rozsah P/E (poměr ceny akcie k zisku na akcii) stanovíme mezi 1 až 18. Tabulku následně seřadíme podle sloupce 12M % změna. Získáme tento výčet různých akcií dostupných u XTB k obchodování:

 

20240417 akcie skener XTB

20240417 akcie skener XTB 2

20240417 akcie skener XTB 3

 

Na první pozici se zhodnocením o 484 % je GigaCloud Technology, která se zabývá tvorbou B2B trhů a zažívá obrovský nárůst, viz následující obrázek, který ukazuje počet nakupujících a útratu na GigaCloud tržišti. Tržby stouply za poslední rok o 40 %, EBITDA o 150 %. Přitom ohodnocení je nadále na úrovni 14násobku čistého zisků. Pro srovnání celý akciový index S&P 500 má ohodnocení kolem 20násobku.

 

20240417 akcie gigacloud technology

 

Společnost Rolls Royce je známý výrobce motorů. Akcie zhodnotily za poslední rok o 170 % díky výraznému nárůstu poptávky po leteckých komponentech.
V seznamu, který si mohou investoři sami vyfiltrovat, lze nalézt řadu atraktivně ohodnocených a dlouhodobě rostoucích firem. U nich lze očekávat nadprůměrné ohodnocení.

 

Anebo se mohou investoři inspirovat portfoliem fondu Invesco S&P 500 GARP ETF, které investuje do rozumně ohodnocených růstových akcií. Tady je srovnání jeho výkonnosti s S&P 500 za posledních 10 let (288 % vs 223 %):

 

20240417 levné růstové akcie zhodnocení

 

Invesco S&P 500 GARP ETF má teď nejvyšší alokace v energetice, IT a produkci materiálů.

 

ETF na GARP akcie

 

Akcie lze bez poplatků do objemu 100 000 Eur měsíčně nakupovat u XTB.

 

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

17.4.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB