Finlord Sněmovna financí

WOOD & Company Realitní – OPF bez poplatku pouze do konce září

27.9.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Wood and Company Realitní OPF

Na investiční platformě opPORTUnity je nadále k dispozici investice do fondu WOOD & Company Realitní – OPF, viz naše podrobné červnové představení ZDE. Nicméně bez vstupního poplatku je fond pouze do konce září.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

WOOD & Company Realitní už spravuje 160 milionů Kč

 

Vývoj fondu v uplynulých měsících je zobrazen na následujícím obrázku. Ke konci srpna byl objem spravovaného majetku 160 milionů Kč a zhodnocení korunové třídy od května je na úrovni 2,8 %.

 

Wood Company Realitní OPF

 

Minimální investice je u tohoto fondu už 100 Kč. Skupina WOOD & Company spravuje jeden z nejvýkonnějších investičních fondů v oblasti komerčních nemovitostí dostupných pro české investory – fond WOOD Real Estate SICAV. Tento fond je však určen jen pro kvalifikované investory, kteří jsou ochotni nést vyšší riziko a investovat minimálně 1 mil. Kč. Aby umožnila i konzervativnějším investorům s menším kapitálem participovat na atraktivních investicích do nemovitostí, založila v roce 2023 fond pro retailové investory.

 

S fondem se mohou investoři seznámit v tomto videu:

 

https://www.youtube.com/watch?v=KzlvWe8bJMw&t=809s

 

Nemovitostní složka v portfoliu dobře diverzifikuje riziko a současně je schopna dlouhodobě výkonnostně porážet inflaci. Sektor komerčních realit, na který se zaměřuje tento fond, je pak zajímavý jak kvůli dlouhodobému růstu hodnoty nemovitostí, tak i atraktivnímu příjmu z nájmu, který roste v čase díky inflačním doložkám.

 

Ke konci srpna bylo složení fondu následující:

 

WOOD Company realitní OPF portfolio

 

Fond je řízen investičním výborem WOOD & Company s hlubokou znalostí trhu komerčních realit v čele s Jiřím Hrbáčkem a Markem Heroldem. Při výběru nových nemovitostí k akvizici investiční tým dbá na precizní analýzu trhu a využívá své desítky let zkušeností.

 

Týmem řízené sesterské nemovitostní fondy kvalifikovaných investorů posbíraly řadu ocenění a každoročně se umisťují na předních příčkách v žebříčcích srovnávajících výnosnost. Pravidelně dosahují dvouciferného ročního zhodnocení, při současné vyšší míře rizika, která je s FKI spojena. Například za rok 2022 vynesly korunové třídy podfondů Office a Retail 14,35 %, respektive 21,07 %.

 

Vývoj hodnoty podfondu Office do konce pololetí 2023 byl stabilně rostoucí:

 

Wood Company Office

 

Obdobně i vývoj WOOD & Company Retail Podfondu:

 

Wood Company Retail

 

Fond WOOD & Company Realitní – OPF je určen dynamickým i konzervativnějším investorům, kteří chtějí doplnit své portfolio o nemovitostní složku bez starostí spojených s jejich správou. Hodnota realit v čase kolísá zpravidla méně než například akcie.

 

My jsme využili nabídku nulového vstupního poplatku a akcie WOOD & Company Realitní – OPF jsme přikupovali.

 

Žádná investice není bez rizika. Kompletní seznam rizik naleznou investoři ve statutu dostupném na platformě opPORTUnity.
 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další

27.9.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU