Finlord Sněmovna financí

Home Forums NOVINKY ZE SVĚTA P2P České P2P platformy Reply To: České P2P platformy

#13117 Reply

Petr Zlaty

Ahoj,

Moc dekuji za skvele clanky o P2P, je to skvela prace! Ja jsem ted dva roky experimentoval na ruznych platformach, hlavne Mintos, Bondster, Zonky a EstateGuru. Po zkusebnim obdobi bych rekl, ze v aktualni situaci je pro me nejsmysluplnejsi Mintos, primarne investuju v EUR, platforma je prehledna, poplatky prijatelne, default minimalni i kdyz investuju do pujcek 12% plus. Zajimalo by me, jakym zpusobem na Mintos investujete – predpokladam, ze mate nastaveny AutoInvest – chtel bych se ted venovat tomu to dobre nastavit, rad bych se vyhnul nekterym poskytovatelum, ale je jich tam tolik, ze se v tom ztracim. Obcas me ale trochu desi emaily od Mintosu o downgradech nekterych poskytovatelu. Neplanujete nahodou nejaky clanek o tom jak nakalibrovat AutoInvest na Mintosu? A pak mam druhou otazku – jakou platformu byste doporucili pro investice v CZK? Osobne se mi docela libi Zonky, ale nelibi se mi jak vysoke poplatky maji. Na bondster se mi zase nelibi, ze je tam jen Acema a osobne nemam dobrou historii, mam tam vysoke procento pujcek v defaultu.

Moc dekuji a tesim se na dalsi clanky!

Zdravim do Prahy,

Petr