Finlord Sněmovna financí

Co zazní na Analytickém fóru XTB 2024?

27.5.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Online analytické fórum XTB

Na začátku června, konkrétně ve středu 5. 6. a čtvrtek 6. 6. proběhne další ročník Analytického fóra XTB, kde přední čeští a slovenští odborníci proberou aktuální dění na finančních trzích i jejich predikce pro následující měsíce. Na jaká témata a jaké hosty se můžeme letos těšit?

 

Akce bude již tradičně rozdělena na dvě živá vysílání. Ve středu 5. 6. v 18:00 bude akce otevřena pravděpodobně nejpalčivějším aktuálním tématem – Juraj Karpiš a Štěpán Křeček společně se Štěpánem Hájkem proberou současnou makroekonomickou situaci a měnovou politiku. Vzhledem k tomu, že tyto aspekty ovlivňují de facto všechny finanční instrumenty, žádný investor ani trader by makro neměl ignorovat. Kdy přijde snižování úrokových sazeb v USA? Jak reálná je hrozba recese, kterou všichni očekávali minulý rok? Na tyto a další otázky se naši hosté pokusí odpovědět.

 

Po tomto segmentu se ve středu dostane ještě na dvě další témata. Od 18:45 bude vysílán blok na téma komodit. Ty, zejména v poslední době, zažívají nebývalou volatilitu. Zlato dosahuje nových maxim, zemní plyn vyrostl za poslední měsíc o více než 60 % a cena kakaa a kávy svými denními pohyby o desítky procent připomínají spíše trh kryptoměn. Jak těchto příležitostí využít proberou Boris Tomčiak (www.finlord.cz) a Petr Plecháč společně s moderátorem Jiřím Tylečkem.

 

Středeční vysílání bude následně uzavřeno tématem měnových trhů, které bude vysíláno od 19:30. V tomto bloku své názory představí Ronald Ižip s Pavlem Peterkou a moderátorem Tomášem Cvernou. Měnová politika je samozřejmě silně vázána na makroekonomickou situaci a v určitém smyslu bude tak navazovat na první blok. Co můžeme čekat od české koruny? Bude pokračovat volatilita na japonském jenu a jak zareaguje v příštích měsících americký dolar?

 

Druhý den, čtvrtek 6. 6., bude věnován dvěma zbylým tématům: akciím a kryptoměnám. Téma akcií probere od 18:00 Jaroslav Brychta se svými hosty. V tomto segmentu rozhodně nebude o témata nouze. Aktuální výsledková sezóna přinesla mnoho zajímavých dat. Bude pokračovat AI boom a s ním spojený růst big techu? Stane se Nvidia největší společností světa? A co menší společnosti? Začnou konečně lépe performovat?

 

V posledním, kryptoměnovém segmentu, se poté o své názory od 18:45 podělí Martin Gregor, Marek Vaňha a moderátor Marek Nemky. Ačkoliv velká část retailových investorů na kryptoměny v posledních letech zapomněla. Bitcoin raketově rostl a od svých minim z konce roku 2022 se pohybuje již ve více než 300% zisku. V nedávné době navíc bylo schváleno ETF na Bitcoin a nově také Ethereum v USA a za předpokladu, že makroekonomická situace bude přívětivá, dá se očákávat, že tento růst bude pokračovat ještě mnohem výše. Kryptoměny jsou ale stále divoký západ finančních instrumentů, co si o jejich budoucnosti myslí naši hosté?

 

Přesný program Analytického fóra XTB 2024

 

Středa 5. 6. 2024

 

● Makro a měnová politika
○ 18:00 – 18:45
○ Juraj Karpiš, Štěpán Křeček (moderuje Štěpán Hájek)
● Komodity
○ 18:45 – 19:30
○ Boris Tomčiak, Petr Plecháč (moderuje Jiří Tyleček)
● Měnové trhy
○ 19:30 – 20:15
○ Ronald Ižip, Pavel Peterka (moderuje Tomáš Cverna)

 

Čtvrtek 6. 6. 2024

 

● Akcie
○ 18:00 – 18:45
○ Bude upřesněno (moderuje Jaroslav Brychta)
● Kryptoměny
○ 18:45 – 19:30
○ Martin Gregor, Marek Vaňha (moderuje Marek Nemky)

 

Více informací a možnost bezplatného přihlášení naleznete na stránkách XTB ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

27.5.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB