Finlord Sněmovna financí

Fingood.cz: zajištěný úvěr pro Nové bydlení Letohrad – RD s 11 % p.a.

2.8.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Fingood Nové bydlení Letohrad

Na české platformě Fingood.cz (rozbory ZDE) lze aktuálně investovat do zajištěného překlenovacího úvěru pro dostavbu sedmi rodinných domů ve městě Letohrad. Dva ze sedmi rodinných domů jsou již zarezervované a na zbytek společnost eviduje více než 20 zájemců, s kterými podepíše developer rezervační smlouvu se zálohou 100 tisíc korun. Podpis rezervací je podmínkou čerpání úvěru. Výstavba rodinných domů je už téměř dokončena. Společnost poptává od investorů v rámci této tranše 27 mil. Kč, přičemž úroková sazba je 11 % p.a.. Splatnost úvěru je 18 měsíců. Úvěr je zajištěn zastavenou nemovitostí a avalem mateřské společnosti a jejího vlastníka. My do úvěru také investujeme.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Charakteristika projektu Nové bydlení Letohrad – RD

 

Nové bydlení Letohrad – RD s.r.o. staví 7 rodinných domů v Letohradu, konkrétně v lokalitě nad Bažantnicí. V podhůří Orlických hor vznikly moderní, nízkoenergetické dřevostavby ze sendvičových konstrukcí. K domům patří zahrádky a plánovaná je také výstavba dětského hřiště. Domy nabízí moderní a pohodlné bydlení v atraktivní lokalitě. Architektem projektu je Ing. arch. Zdeněk Dvořáček. Společnost pro tyto dřevostavby používá prvotřídní stavební materiály. Využívá sádrokartonové desky Rigips s vylepšenými akustickými vlastnostmi a technologií Activ Air, které pohlcují formaldehyd. Součástí pozemku je také retenční nádrž na dešťovou vodu, kterou lze využívat třeba na zalévání zahrady nebo úklid terasy.

 

Řadové domy jsou postaveny o dispozici 4+kk nebo 5+kk s užitnou plochou 133–155 m2 a pozemkem o rozloze 657 – 1162 m2.

 

Skvělou zprávou je to, že výstavba je již téměř dokončena a zbývají jen úpravy na základě požadavků zákazníků.

 

Fingood RD Letohrad

 

Developerem je rodinná firma působící na trhu s realitami více než 10 let. Development Minářová s.r.o. se specializuje na výstavbu rodinných a bytových domů na klíč. K těm také nabízí realitní služby. Společnost se specializuje především na dřevostavby a jejich unikátní řešení.

 

Využití prostředků z úvěru a rozpočet

 

Společnost využije prostředky k vyplacení současného věřitele, který již není schopen do budoucna krýt rychle se rozvíjející developerské aktivity. Úvěr získaný na Fingoodu tak umožní společnosti růst a pustit se do dalších zajímavých projektů.

 

Podmínkou čerpání úvěru bude podpis rezervačních smluv na již postavené domy. Společnost může úvěr předčasně splatit po 12 měsících. Úvěr je zajištěn nemovitostí (7 téměř dokončených RD) v budoucí hodnotě CZK 55,7 mil. Kč, z toho pozemek CZK 4,3 mil. Kč.. Dále slouží k zajištění aval mateřské společnosti Development Minářová s.r.o. a aval jejího vlastníka – paní Evy Minářové.

 

Fingood RD Letohrad rozpočet

 

Rating projektu a silné/slabé stránky dle platformy Fingood:

 

Fingood RD Letohrad rizika

 

Závěr: projekt Nové bydlení Letohrad – RD je těsně před dokončením

 

U projektu Nové bydlení Letohrad – RD je důležité, že čeká pouze na dokončení. Developer eviduje zájemce o postavené rodinné domy. U dvou ze sedmi je už podepsaná rezervační smlouva. Rizikem je další ochlazení realitního trhu v ČR a pokračující vysoké úrokové sazby u hypoték. To může zpomalit prodej rodinných domů, což by znamenalo další navyšování nákladů. Nicméně bezpečnostní polštář ve formě vlastního kapitálu je poměrně vysoký. Úroková sazba ve výši 11 % p.a. z našeho pohledu dostatečně kompenzuje podstupované riziko. Další rizika, znalecký posudek a další informace jsou popsaná na stránkách Fingood.cz.

 

Platforma Fingood.cz si pro investory, kteří do projektu vloží alespoň 50 000 Kč, připravila bonus ve formě Priority Pass na 3 měsíce.

 

Rozložení ratingu Fingood k 1.7.2023:

rating Fingood
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

2.8.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

JAK SE INVESTUJE NA RONDA INVEST DO ÚVĚROVÝCH PARTICIPACÍ?