Finlord Sněmovna financí

České P2B platformy: srovnání výnosů v červnu 2023

30.6.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Nabídka úvěrů na P2B platformách

České P2B platformy nadále nabízí investorům vysoké výnosy podobně jako v květnu, viz náš rozbor ZDE. Výnosnosti mohou dosahovat i více než 15 % p.a. u nezajištěných půjček. U úvěrů zajištěných nemovitostmi se pak lze dostat na 12 % p.a.. Podívejte se na aktuální nabídky, do kterých jsme v uplynulých dnech také investovali. Vývoj splácení na platformách je v uplynulých kvartálech standardní. Vše funguje dle očekávání.

 

Srovnání: Bondster, Fingood, Dluhopisomat, Roier, Ronda Invest

 

U českých P2B platforem je výborné, že lze na nich investovat už od malých částek v objemu několika set či několika tisíc korun. Vybírat lze ze zajištěných i nezajištěných úvěrů. Pochopitelně u nezajištěných může být riziko vyšší, což bývá kompenzováno vyšším úrokem. Nabídka projektů je za uvedené platformy jako celek skutečně velmi široká.

 

Fingood nabízí investice do developerských úvěrů či podnikatelských zajištěných úvěrů. Průměrná výnosnost je 12 % p.a.. Měsíční výplata výnosů. Týdně přibývá na platformu několik nových projektů. Naše recenze ZDE.

 

Fingood investice červen 2023

 

Bondster nabízí investice do zajištěných i nezajištěných úvěrů a úvěrových participací v CZK i EUR s průměrnou výnosností 13,5 % v minulém roce a aktuálním maximem 17 % p.a.. Má možnost Buyback garance. Měsíční výplata výnosů. Naše recenze ZDE. Bonus 1 % z investic v prvních 90 dnech. Investoři získali na úrocích celkem 180 milionů Kč.

 

Bondster investice červen 2023

 

U EUR úvěrů jsou nabízené výnosy až 17 % p.a.:

 

Bondster investice červen 2023 EUR

 

Roier umožňuje investice do úvěrů zajištěných nemovitostmi. Průměrná výnosnost je 10 % p.a.. LTV je typicky velmi nízké. Měsíční výplata výnosů. U projektu Zakřany lze momentálně získat bonus 1000 Kč při investici alespoň 10 000 Kč. Nabídka projektů se od května rozšířila. Naše recenze ZDE.

 

Roier investice červen 2023

 

Ronda Invest nabízí investice do úvěrových participací s průměrným výnosem 8,5 % p.a.. Nízké LTV. Měsíční výplata výnosů. Velmi vysoká stabilita výnosů. Minimálně jeden nový projekt týdně. Naše recenze ZDE.

 

Ronda invest investice červen 2023

 

Dluhopisomat je inzertní portál dluhopisů. Dluhopisy prochází přísnými kritérii výběrů. V nabídce jsou zajištěné i nezajištěné nemovitostmi. Výplata výnosů je měsíční či kvartální. Naše recenze ZDE.

 

Dluhopisomat investice červen 2023

 

Základem úspěchu při investování je konzistentní přístup k tvorbě majetku. Následující tabulka ukazuje kumulativní hodnotu majetku při jednorázové investici 10 000 Kč na každé ze zmíněných platforem. Pochopitelně lze investici periodicky (měsíčně, kvartálně či pololetně navyšovat), jelikož vstupní poplatky jsou nulové.

 

české P2B investice

 

Při vyšší investicí jsou pochopitelně vyšší také výnosy a hodnota majetku na konci investičního horizontu je vyšší. Viz příklad při investici 100 000 Kč na každé platformě.

 

české P2B investice 2

 

My investujeme na všech zmíněných platformách, díky čemuž je diverzifikace prostředků skutečně velmi široká. Také investujeme na zahraničních platformách. Jejich přehledu se budeme věnovat v dalším článku.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další

30.6.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU