Finlord Sněmovna financí

Levně ohodnocené akcie u Saxo Bank

17.10.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Levně ohodnocené akcie u SAxo Bank

Saxo Bank umožňuje v rámci své platformy SaxoTraderGo jednoduché filtrování akcií, díky kterému si investoři mohou najít kupříkladu levně ohodnocené ziskové akcie. Podívejte se, jak si snadno nastavit filtraci.

 

Až do konce roku umožňuje Saxo Bank (recenze ZDE) investování do akcií bez komise. Tato speciální akce se vztahuje na 100 vybraných akcií, mezi kterými naleznou investoři řadu oblíbených titulů. Investoři mohou zdarma obchodovat kupříkladu akcie Nvidia, Apple, Boeing a další. Celý seznam lze nalézt ZDE. Objem obchodování není nijak omezený.

 

Podívejte se do obchodování -> Screener -> přidat filtry -> Výnos z ceny (my jsme nastavili 2 až 10).

 

202410017 SAxo Bank levné akcie

 

Seznam jsme seřadili dle P/E od nejnižšího po nejvyšší. Můžeme si všimnout, že většina levně ohodnocených akcií dosáhla hezkého zhodnocení nejenom v uplynulém roce, ale i v uplynulých pěti letech. V seznamu je pochopitelně mnoho neznámých společností z různých burz světa, ale třeba Raiffeisen Bank, General Motors, XTB, Unicredit jsou celkem známé.

 

20241017 Saxo Bank levné akcie 2
20241017 Saxo Bank levné akcie 2
20241017 Saxo Bank levné akcie3
20241017 Saxo Bank levné akcie4

 

Seznam může sloužit jako odrazový můstek pro další analýzu. Investoři by se měli zaměřit zejména na udržitelnost zisků dané společnosti. Poměr P/E na úrovni 2 je sice hezký, ale pokud zisk propadne o 90 %, tak najednou bude poměr P/E na úrovni 20 a akcie už levná nebude.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

17.10.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE