Finlord Sněmovna financí

Akcie a hledání příležitostí pomocí vestavěného skeneru od XTB

13.9.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Levné akcie u XTB

Akcie umožňují vysoké zhodnocení investice, ale zároveň u nich musíme myslet na zvýšené riziko výkyvů hodnoty. Důležité je vybrat si dlouhodobě ziskové společnosti, které nejsou draze ohodnocené. Přístupů k výběru je celá řada. Začínající investoři mohou využít funkci vestavěnou přímo do platformy xStation od XTB. Jednoduchý akciový skener, který je dostupný i v demo verzi platformy, pomáhá nalézt investiční příležitosti.

 

Akciový skener v xStation od XTB

 

Akciový skener nalezneme ve webové verzi xStation v záložce Tržní analýza. K dispozici je několik základních parametrů. My jsme si navolili tržní kapitalizaci alespoň 1 mld., P/E (poměr ceny a zisku na akcii) maximálně 15, ROE alespoň 9 %, zisková marže alespoň 8 % a ROIC alespoň 9 %. Viz tento obrázek:

 

akcie a skener u XTB

 

Vyfiltrovaných záznamů je poměrně dost. Nalezneme tituly z celého světa. Nejlevněji ohodnocená je belgická společnost Euronav, jejíž akcie si za poslední rok připsaly zhodnocení o 34 %. V tabulce můžeme vidět mnoho dalších společností z oblasti produkce a distribuce energií, ale zastoupené jsou i jiné sektory.

 

levné akcie u XTB
levné akcie u XTB 2
levné akcie u XTB 3
levné akcie u XTB 4

 

Po kliknutí na název společnosti je možné získat další informace, vygenerovat si cenový graf a pochopitelně zadat pokyn. Vyfiltrovaný seznam může sloužit jako odrazový můstek k další analýze a průzkumu finančních údajů zmíněných společností.

 

Akcie i komodity lze obchodovat u spolehlivého brokera XTB, který nabízí možnost obchodovat více než 5600 instrumentů (forex, indexy, komodity, akcie, ETF a kryptoměny) s nízkými nebo nulovými poplatky. Naše rozbory platformy naleznete ZDE. Taktéž si můžete ZDARMA a bez nutnosti jakéhokoliv vkladu zkusit investování či trading na testovacím účtu XTB.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

13.9.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB