Finlord Sněmovna financí

Recenze Dluhopisomat (2024): splátky přichází pravidelně, nabídka je široká

25.7.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Rozbor Dluhopisomat

Portálu dluhopisomat.cz jsme se věnovali v minulosti v několika rozborech ZDE. Nakoupili jsme několik inzerovaných emisí, přičemž jsme vybrali dluhopisy zajištěné nemovitým majetkem. Splátky pravidelně přichází dle stanoveného harmonogramu. Zároveň jsou investorům poskytovány informace o vývoji ve financovaných projektech/společnostech. Poctivý přístup k informování investorů oceňujeme. Zároveň je výborné, že na tento inzertní portál přibývají postupně další emise. Co na Dluhopisomatu naleznete? Proč zde plánujeme i nadále investovat?

 

Dluhopisomat – jak probíhá investice a nabídka dluhopisů

 

Na dluhopisovém portále Dluhopisomat inzerující emitenti nabízí pečlivě prověřené a zpravidla zajištěné firemní dluhopisy. Najdete zde hned několik typů zajištění s tím, že populární jsou investice zajištěné nemovitostmi. Od ostatních portálů a tržišť se Dluhopisomat odlišuje důrazem na bezpečnější investice a na minimalizaci rizika. Cílem je zhodnotit a současně ochránit peníze investorů. Emitenty portál důkladně prověřuje
v rámci finanční hloubkové analýzy založené na 45 kritériích (projde 1 ze 17).

 

Investování je jednoduché a dá se shrnout do pěti kroků:
1. Vyberete si dluhopisy, vyplníte nezávaznou objednávku nebo nakoupíte online u emitenta.
2. Ozve se vám zástupce emitenta a zodpoví všechny dotazy.
3. Zakoupíte dluhopis. Obratem vám přijdou informace a postup k zaplacení objednávky.
4. Emitent vše zpracuje a zašle vám vytištěný dluhopis.
5. Začínají se vám měsíčně nebo čtvrtletně připisovat výnosy na bankovní účet a vyděláváte

 

Na počátku července 2024 bylo na portálu inzerováno 9 různých emisí dluhopisů s kupónovým výnosem 8 % až 12 % p.a. se splatností od 1 do 4 let. Sektor zaměření emitentů je různý: realitní development, logistika, potravinářství, technologie, automotive a další.
20240725 Dluhopisomat recenze

 

Na příkladu dluhopisů RTL Czech se můžeme podívat na poskytované informace. Investoři mají k dispozici Výsledky hospodaření, finanční výkazy, informace o společnosti včetně informací o plánovaném využití prostředků a samozřejmě důležité právní dokumenty, jako jsou emisní podmínky či prospekt, ručitelská prohlášení, smlouva o výkonu činnosti agenta pro zajištění, případně další informace. Investoři by si měli všechny dokumenty prostudovat.

 

20240725 Dluhopisomat RTL

 

Lze poptat více informací, kdy se investorům ozve zástupce emitenta. Anebo lze dluhopisy rovnou objednat online u emitenta. Na tomto místě je dobré zmínit, že Dluhopisomat aktivně dluhopisy nenabízí, takže se nemusíte obávat nevyžádaných prodejních telefonátů na další dluhopisy.

 

Při online objednávce jsou investoři přesměrovaní do online portálu JamesApp (emitentům pomáhá automatizovat evidenci a správu dluhopisů), v rámci kterého poskytnou informace a komunikují přímo s emitentem dluhopisů. Vyplnění objednávky je rychlé. Po uhrazení částky přijdou dluhopisy (mají listinnou podobu) do několika dní. Dluhopisy si pečlivě uchovejte, jelikož při splatnosti se vrací zpátky emitentovi výměnou za jistinu.

 

20240725 Dluhopisomat RTL objednávka dluhopisů

 

Dluhopisomat a rizika dluhopisů

 

Rizika dluhopisů nesmí investoři podceňovat. Stěžejním rizikem je insolvence nebo problémy s likviditou emitenta. Problémy se splácením závazků se mohou přihodit malým i velkým emitentům. Stejně jako se do insolvence mohou dostat i ty největší společnosti, viz aktuální problémy Liberty Ostrava. Portál Dluhopisomat pečlivě prověřuje emitenty, ale i tak nelze zaručit, že emitent nebude mít finanční problémy. Investice do firemních dluhopisů je rizikovou investicí. Je určena pro pokročilé investory, kteří rozumějí diverzifikaci a investují do firemních dluhopisů maximálně 10-15 % svých volných peněz. Pokud by investice byla bezriziková, tak by nebyla možné dosahovat výnosy přes 10 %. Rizika lze snížit pomocí zajištění nemovitým či movitým majetkem, ručitelským prohlášením a pro urychlení procesů se využívá notářský zápis o přímé vykonatelnosti.
Mezi kritéria, které Dluhopisomat prověřuje, patří:

 

20240725 Dluhopisomat prověření emitentů
20240725 Dluhopisomat prověření emitentů 2
20240725 Dluhopisomat prověření emitentů 3

 

Inzertní portál Dluhopisomat má poctivý přístup k investorům a získává pro ně od emitentů co nejvíce informací v období emise dluhopisu a pak i v průběhu života dluhopisů. My budeme na portálu nadále vyhledávat atraktivní dluhopisy, což budou především emise společností s delší historií a se zajištěním nemovitým majetkem s kupónem minimálně 9 % p.a..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací. lší historií a se zajištěním nemovitým majetkem s kupónem minimálně 9 % p.a..

25.7.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE