Finlord Sněmovna financí

Investown zvyšuje úrokové sazby o 1 %

16.7.2024

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Investown výnosy

Investown, přední platforma pro skupinové investování do nemovitostí, přichází s významnými změnami ve prospěch investorů. Společnost oznámila plošné navýšení sazby u nových projektů o 1 %, což přináší vyšší návratnost investic. Současně zavádí pravidlo maximálně 90 dnů pro partnery (majitele projektů) na splnění svých závazků, čímž zajišťuje vyšší kvalitu projektů a bezpečnost pro investory.

 

Trpělivost společnosti s problematickými partnery se vyčerpala. Od nynějška budou mít partneři maximálně 90 dní na splnění svých závazků. Úvěry, které budou po splatnosti více než tyto tři měsíce, a nebo je velmi nepravděpodobné, že partner dostojí svým úvěrovým závazkům, neodvratně zamíří k přezkoumání úvěrovou komisí. Ta rozhodne, zda je projekt vhodný k prodloužení, či jej společnost začne vymáhat. Společnost Investown na rozdíl od konkurence držela dlouhá léta svou míru ztrátovosti na nule a jednalo se o nejnižší číslo na trhu. Tento krok je ovšem nezbytný k zajištění finanční stability a ochrany investic klientů.

 

„Je důležité si uvědomit, že problémové projekty jsou normální součástí podnikání. Nevyhnou se jim ani nejzodpovědnější společnosti na trhu, mezi které patříme i my. Navíc jsme nyní aktuálně výrazně zrychlili a zlepšili administrativní systém všech našich zakázek, takže to bude jednodušší jak pro investory, tak pro developery. Věřím, že i tak budeme mít minimální procento projektů po splatnosti,“ říká Alan Pock, CEO a zakladatel společnosti Investown.

 

Investoři se nemusí bát o své investice

 

Společnost Investown klade maximální důraz na bezpečnost a minimalizaci rizik pro své investory. Zavedení přísnějších pravidel znamená, že investice budou směřovat pouze do kvalitních a důvěryhodných projektů. Navíc, díky nedávnému zlepšení administrativního systému, je společnost schopna efektivněji řešit vzniklé situace a zajistit tak maximální návratnost investic.

 

Podle reportu ČNB má Investown nejnižší procento ztrátovosti ze selhání na trhu, což potvrzuje dlouhodobou schopnost efektivně řešit potenciální problémy ke spokojenosti klientů. Na rozdíl od konkurence, která často čelí mnohem vyššímu procentu. Tento nový přístup umožní udržet vysoký standard i do budoucna.

 

„Při porovnání s konkurencí na trhu je naše procento selhaných úvěrů nejnižší. A to proto, že se nám dlouhodobě daří tyto potenciální problémy vyřešit ke spokojenosti klientů. Nyní ale nastala situace, kdy jsme se po zralé úvaze s některými partnery rozhodli řešit situaci radikálněji. Pokud tedy nenajdeme vhodné východisko, které by dle našeho vyhodnocení zajistilo vysokou pravděpodobnost navrácení jistiny a vyplacení úroků investorům, nezbývá nám nic jiného než úvěr vymáhat,“ dodává Pock.

 

Plošné navýšení sazby: Výhodnější investiční příležitosti pro všechny

 

Investown nedávno implementoval významná zlepšení v administrativním systému, což vedlo k nárůstu efektivity. Tato vylepšení umožňují rychleji a efektivněji reagovat na vzniklé problémy a minimalizovat dopady na investory. Součástí této nové strategie je také plošné navýšení úrokové sazby u nových projektů o 1 %. Tento krok je zaměřen na zvýšení atraktivity investic a zajištění vyšší návratnosti pro investory.

 

„Navýšení úrokové sazby o 1 % u nových projektů je vstřícným krokem pro naše investory. Ukazuje, že nám primárně záleží na zhodnocení jejich investic, což považujeme v současné ekonomické situaci za důležité. Samozřejmě věříme, že navýšení sazby bude atraktivní i pro nové investory, kteří u nás začnou investovat. Stejně tak si vážíme stávajících investorů, a proto mají ještě další navýšení v rámci našeho bonusového programu Investown členství,” říká Pock.

 

Obliba skupinového investování do nemovitostí stále roste. Což potvrzuje to, že Investown letos překonal milník 100 tisíc uživatelů a je i nadále odhodlaný poskytovat transparentní investiční příležitosti.

 

Více informací o procesu vymáhání naleznete na stránkách společnosti Investown.

 

Více o společnosti Investown:
Investown je česká investiční společnost, která umožňuje chytré zhodnocení peněz díky skupinovému investování do nemovitostí. Oblíbilo si ji už více než 100 tisíc investorů. Díky jejich investicím se podařilo realizovat přes 800 developerských a stavebních projektů a proinvestovat více než 4 miliardy s průměrným zhodnocením o 4–5 % vyšším než na spořicích účtech v bankách. Měsíčně se investorům vyplácejí zisky dosahující 13 milionů korun. Platforma vznikla s cílem nabídnout bezpečnou a snadnou cestu pro zhodnocení úspor a současně jako způsob, jak oživit trh s nemovitostmi. Investown v roce 2019 založil Alan Pock, samotná platforma byla spuštěna roce 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

16.7.2024

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU