Finlord Sněmovna financí

Investování eur je pro Čechy výzvou. Řešení s Ronda Invest stojí za to

10.7.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Ronda Invest v EUR

Kam investovat eura, aniž byste trávili hodiny a dny studováním investičních příležitostí? Kromě zahraničních či domácích bank můžete efektivně investovat eura i u investičních platforem. Jednou z takových je přední česká investiční platforma Ronda Invest. Nenechte se přitom zmást. Zhodnocení v EUR může být podobně atraktivní jako u korun. V porovnání s jinými nabízenými investičními produkty možná ještě výhodnější.

 

Ronda Invest investice

 

Vzhledem ke členství České republiky v Evropské unii, které zavazuje republiku k přijetí eura, byť s odkladem, se diskuze o přijetí eura jako národní měny stává stále aktuálnější. Je důležité připomenout i novoroční projev prezidenta Pavla, který věnoval celou pasáž tématu přijetí eura.

 

S poklesem základní úrokové sazby jsme o krok blíže k přijetí eura, přestože se naši politici stále rozcházejí v názorech na tuto otázku. Jedná se o jedno ze čtyř splněných maastrichtských kritérií, které je nutné splnit před definitivním přechodem na euro.

 

I když po turbulentní makroekonomické situaci posledních let nehrozí, že bychom brzy naplnili všechna zbývající kritéria, je vhodné být připraven než překvapen. Proto je dobré zvážit diverzifikaci svých investic i do eurových příležitostí. Pro mnoho lidí to může být neznámá oblast, ale existují snadná řešení u českých investičních platforem, kde můžete zhodnotit eura s pevným výnosem, který daleko přesahuje jak míru inflace, tak nabízené úroky na spořicích účtech.

 

Zatímco na korunových spořicích účtech můžete získat i 5,5 % p.a. (je však třeba brát v potaz neustále klesající úroky v důsledku změn základní sazby), na eurových spořicích účtech zůstáváte na nule (nabízené úroky jsou jen vzácně okolo 0,05 %). Proto je třeba porovnávat investiční produkty v korunách a eurech v kontextu nabízených úroků u bank.

 

Podílové fondy a akciový trh nejsou jediná možnost investice EUR

 

Není výjimkou, že Češi již aktivně drží úspory v eurech. Nutnost a efektivnost jejich investování je nezpochybnitelná. Zůstává však otázkou, kam eura investovat. Nejběžnějším řešením bývá využití investičních společností a kombinování akcií s podílovými fondy. V takovém případě jste ale vystaveni volatilitě trhu. Ta přitom v posledních letech nebyla zanedbatelná. Aby bylo investování skutečně výnosné, je potřeba rozumět tomu, co děláte. Znát své investiční cíle a na jejich základě si vymezit správnou investiční strategii. Jinak lze spíše než o investování mluvit o hazardu.

 

Ronda Invest aktiva

 

Tyto investiční produkty mohou při úspěšné investiční strategii a dostatečných znalostech investičního trhu vést k bezkonkurenčnímu zhodnocení. Přesto je základem kvalitního investování diverzifikace, a proto je vhodné diverzifikovat své investice do konzervativnějších produktů i v eurech.

 

Investice bez výkyvů a se zajištěním?

 

Ať už jste kvalifikovaný investor nebo začátečník, konzervativní investice jsou atraktivní volbou pro každého. Za takovou lze považovat právě investování eur u českých investičních platforem. Kromě toho, že se jedná o alternativní investiční variantu k nejoblíbenějšímu investičnímu produktu mezi Čechy, tedy nemovitostem, získáte pevný výnos na předem stanovenou dobu a jako bonus podporujete rozvoj místních podnikatelů. Nemusíte si přitom hned dát bokem statisíce, ale produkt si u Rondy lze osahat i s nižším kapitálem.

 

Investoři u nás mohou kromě korun efektivně zhodnocovat i eura, a to s nekompromisně vyšším zhodnocením v porovnání s nabídkou na spořicích účtech. Investováním do eurových projektů zhodnotí naši klienti ročně své investice až o 7,5 %, přičemž neplatí žádné poplatky. Jedná se o vhodný způsob pravidelného investování. Minimální suma pro investici začíná na padesáti eurech, případně tisíci korun, takže jde o dostupný investiční produkt skutečně pro každého,“ uvádí Nikola Spurná, marketingová manažerka společnosti Ronda Invest.

 

Ronda Invest se zajištěním

 

Ronda Invest je česká P2B platforma, poskytující z vlastních zdrojů podnikatelské úvěry na území Česka a Slovenska. Do těchto úvěrů následně mohou investoři investovat a podílet se tak na úrokových výnosech. Tím, že jsou všechny úvěry (převážně s účelem developerské činnosti) poskytnuté oproti nemovitostnímu zajištění, investoři jsou opravdu vystaveni minimálnímu riziku.

 

U Rondy žádá čím dál větší počet i zahraničních podnikatelů o financování v eurech, proto je i eurová investiční nabídka vždy zajištěna.

 

Poměr výše úvěru oproti hodnotě nemovitosti se zpravidla pohybuje mezi 50-70 %. Hodnota nemovitosti tedy bohatě přesahuje objem úvěru pro účel, kdy by se dlužník dostal do problémů se splácením a zástava by musela být použita pro vyplacení investorů.

 

Kde je vůle, tam je cesta

 

Kromě zahraničních nebo rizikových variant investic eur je tedy dobré mít na mysli, že řešení nabízejí i spolehlivé české platformy.

 

Pokud vás trápí, že se vám eura dostatečně nezhodnocují, investování s Ronda Invest může být pohodlným odrazovým můstkem. Každý měsíc budete mít vyplacené výnosy pod kontrolou a díky pevnému výnosu po celou dobu trvání úvěru budete předem vědět, kolik na své investici vyděláte.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

10.7.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.