Finlord Sněmovna financí

ETF s nejvyšším zhodnocením za poslední měsíc

25.6.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
ETF u XTB

Nabídka ETF (Exchange traded fund, burzovně obchodovaný fond) je u XTB velmi široká. Přitom u tohoto brokera lze akcie a ETF obchodovat bez komise do objemu 100 tisíc EUR měsíčně. Věnovali jsme se mu v analýzách ZDE. Které ETF měly v uplynulém měsíci nejvyšší zhodnocení a které naopak zaznamenaly nejvyšší propad ceny?

 

Zdarma a bez nutnosti jakéhokoliv vkladu si můžete zkusit investování či trading na testovacím účtu XTB.

 

ETF s nejvyšším růstem cen v uplynulém měsíci

 

Na prvním místě z hlediska jednoměsíční změny ceny ETF v nabídce XTB je aktuálně Amundi CAC 40 Daily Double Short, tedy fond, který s pomocí dvojnásobné páky prodává francouzský akciový index CAC 40. Po porážce současné francouzské vlády v evropských volbách nastaly na francouzském akciovém trhu výrazné výprodeje. Další pozice nejsou překvapující. ETF s 3x a 2x pákou na technologický index Nasdaq 100, ETF na polovodičové společnosti či ETF na technologické společnosti.

 

20240625 ETF nejvyšší zisk XTB

 

Dařilo se i ETF na ropu a příjemně překvapil iShares US Property Yield. Zdá se, že nemovitostní trh v USA i v Evropě se stabilizuje.

 

20240625 ETF nejvyšší zisk XTB 2

 

ETF s nejvyšším poklesem cen v uplynulém měsíci

 

Podíváme se i na největší jednoměsíční propadáky. Na prvním místě je 3x napákované shortařské ETF na zemní plyn. Cena plynu poměrně výrazně stoupla. Nedařilo se ani ETF na producenty vzácných kovů, uranu nebo také ETF na Bitcoin či společnosti z oblasti kryptoměn.

 

20240625 ETF nejvyšší ztráta XTB

 

Výprodej nastal i u ETF na akce z oblasti solární energie či produkce baterií. Pokles cen akcií nastal v Latinské Americe a velmi špatný výsledek zaznamenaly dividendové akcie v Evropě či na rozvíjejících se trzích.

 

20240625 ETF nejvyšší ztráta XTB 2

 

Nabídka ETF u XTB je velmi vysoká a investoři mohou implementovat celou řadu strategií. Zároveň platí, že několik desítek ETF v nabídce brokera se obchoduje za cenu méně než 10 EUR či USD, takže celé kusy koupí i drobní investoři. U ETF s vyšší cenou je pak možné využít obchodování frakcí.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

25.6.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB