Finlord Sněmovna financí

Akcie společnosti NVIDIA přinesly za 10 let zhodnocení o 21 871 %

22.5.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
NVIDIA zhodnocení akcií

Společnost NVIDIA zaznamenala v uplynulých letech obrovský nárůst tržeb a zisků. Není proto překvapením, že i zhodnocení akcií bylo vysoké. Investice 1000 USD před 10 lety má aktuálně hodnotu přes 219 tisíc USD.

 

Tento článek je připravený ve spolupráci s brokerem RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.

 

NVIDIA a zhodnocení akcií za 10 let

 

 

Anualizované zhodnocení akcií NVIDIA v uplynulých deseti letech bylo 71,4 % p.a.. Pro srovnání jsou v tomto obrázku i další polovodičové akcie a ETF na široký akciový index S&P 500.

 

akcie NVIDIA

 

Tržby všech zmíněných producentů polovodičů v uplynulých letech prudce stouply. U NVIDIA nastal nárůst z 4,5 miliardy USD na 61 miliard USD. A vzhledem k obrovské poptávce po výpočetním výkonu a čipech je pouze otázkou času, kdy se tržby vyšplhají nad 100 miliard dolarů ročně.

 

NVIDIA

 

Dominance procesorů NVIDIA v datových centrech je obrovská, když má podíl přes 75 %. A v grafických akcelerátorech pro datová centra má podíl přes 90 %. V současné době nemají konkurenční společnosti Intel a AMD lepší řešení. I když je pravda, že AMD také přišla s velmi výkonnými produkty. Pro NVIDIA je příznivé, že má k dispozici i produkční kapacitu, takže provozovatelé cloudů mohou objednávat čipy za miliardy dolarů a spolehnout se na rychlou dodávku.

 

NVIDIA investice do akcií

 

Ohodnocení akcií NVIDIA je zvýšené, což je vzhledem k obrovskému růstu zisků pochopitelné. Ale není extrémně vysoké. Prostor pro další zhodnocení akcií při dobrých finančních výsledcích je značný.

 

 Akcie lze nakupovat přes spolehlivého brokera RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

22.5.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA LYNX BROKER