Finlord Sněmovna financí

5 akcií firem, které vydělávají na rozmachu cloudů

10.5.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Které akcie vydělají na rozmachu cloudů

Globální rozmach cloudů je obrovský a s nástupem umělé inteligence přišlo další zvýšení poptávky po výpočetním výkonu. Několik technologických gigantů dominuje celému odvětví a lze očekávat, že jim budou nadále rychle stoupat tržby.

 

Tento článek je připravený ve spolupráci s brokerem RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.

 

Investice do cloudů: 5 akcií kvalitních společností

 

Amazon (AWS), Microsoft (Azure) a Google Cloud ovládají dohromady dvě třetiny celosvětových cloudových služeb. Jenom v samotném prvním kvartálu vygenerovaly cloudové služby tržby 76 miliardy USD.

 

20240510 investice do cloudů

 

Následující obrázek ukazuje tržby Amazon, Microsoft, Alphabet, NVIDIA a Salesforce v uplynulých deseti letech. NVIDIA je v grafu také, jelikož to je dominantní dodavatel čipů do datových center.

 

20240510 tržby poskytovateů cloudů

 

Největší zhodnocení přinesly akcie NVIDIA, které za 10 let vydělaly investorům téměř 21 000 %. Akcie Amazon.com a Microsoft přinesly zhodnocení o více než 1100 %. Investice do akcií Alphabet se zhodnotila o více než 550 % a investice do Salesforce o více než 450 %.

 

20240510 zhodnocení akcií poskytovateů cloudů

 

Poskytovatele cloudů aktuálně masivně investují do infrastruktury, jelikož očekávají další nárůst poptávky po svých službách. Díky svému dominantnímu postavení mohou také postupně zvyšovat cenu, a to rychleji než je obecná míra inflace.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

10.5.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE