Finlord Sněmovna financí

Největší poskytovatelé cloudových služeb na světě

2.4.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
největší poskytovatelé cloudových služeb

Amazon, Microsoft a Google vygenerovaly miliardy na tržbách díky své cloudové infrastruktuře, která poskytuje výpočetní výkon potřebný pro ukládání dat. Navíc většina modelů umělé inteligence je provozována v cloudu, což vytváří prudký nárůst poptávky po výpočetním výkonu pro poskytovatele cloudových služeb.

 

Tento článek je připravený ve spolupráci s brokerem RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.Největší poskytovatelé cloudových služeb na světě

 

Data od Synergy Research Group níže ukazují největší poskytovatele cloudových služeb. Americké firmy mají lví podíl na trhu, zatímco čínské společnosti Alibaba Cloud a Tencent Cloud mají dohromady 6 % celosvětový podíl.

 

Největší tržní podíl má Amazon a pak Microsoft. Konkrétně má Amazon 31 % podíl na celosvětovém trhu, načež tržby z cloudu činily ve 4. čtvrtletí 24,2 miliardy USD.

 

největší poskytovatelé cloudů

 

Následující obrázek ukazuje vývoj tržeb třech gigantů Amazon (ticker: AMZN), Microsoft (ticker: MSFT) a Alphabet (ticker: GOOGL). Za poslední roky nastal u všech společností nárůst tržeb. Z těchto tří společností nejvyšší tržby generuje společnost Amazon.

 

Amazon Alphabet Microsoft tržby

 

Pokud se podíváme na čistý zisk, tak největší čistý zisk generuje společnost Microsoft a to 82,6 miliard USD. Za ní následuje Alphabet a pak Amazon.

 

Amazon Alphabet Microsoft zisky

 

Následující graf ukazuje ohodnocení podle P/E. U všech společností je P/E na relativně vyšších úrovní. Nejnižší P/E má společnost Alphabet na úrovni 26násobku. Microsoft má P/E na úrovni 38násobku a Amazon má P/E na úrovni 62násobku.

 

Amazon Alphabet Microsoft ohodnocení

 

Investování do akcií nikdy nebylo jednodušší. Broker RoboMarkets umožňuje bezplatné obchodování více než 1000 akcií, bezplatné vklady a také bezplatné výběry peněz dvakrát měsíčně.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

2.4.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU