Finlord Sněmovna financí

Investice do rychle rostoucích společností

8.3.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Investice do růstových společností

Investice do rychle rostoucích společností se v posledních letech značně vyplácí. Kupříkladu akcie Super Micro Computer se za posledních pět let zhodnotily o 5860 %. Investice do akcií NVIDIA si připsala 2400 %. Co mají tyto ziskové společnosti společné? Rychle zvedají tržby a zisky.

 

Tento článek je připravený ve spolupráci s brokerem RoboMarkets, který umožňuje obchodování akcií bez poplatku v jakémkoliv objemu a přímo za burzovní ceny. Vklady a výběry peněz lze dle zvolené metody také realizovat bez poplatku. Podívejte se na recenzi ZDE.

 

Investice do společností se silným růstem

 

Tato tabulka ukazuje akcie obchodované v USA, které mají tržní kapitalizaci alespoň 500 milionů USD, za posledních 10 let u nich stouply tržby o 20 % p.a. a zisky za 5 let stouply o 25 % p.a.. Na první pozici dle zhodnocení jsou producenti polovodičů Super Micro Computer a NVIDIA. Ale výrazné zhodnocení investice přinesly i třeba prodejce stavebnin Builders FirstSource, neživotní pojišťovna Kinsale Capital Group a prodejce folií na auta/okna/další materiály Xpel. V každém oboru se dají najít skvělé společnosti.

 

20240308 investice rychle rostoucí akcie

20240308 investice rychle rostoucí akcie2

 

Z uvedeného výběru rostly nejrychleji tržby producentovi LNG Cheniere Energy a dodavateli motorů do letadel FTAI Aviation.

 

20240308 investice rychle rostoucí akcie tržby
Nejnižší ohodnocení dle poměru ceny a očekávaných zisků pak mají producent ropy a zemního plyn Civitas Resources a provozovatel rafinerií Par Pacific Holdings. Velmi nízké ohodnocení je i u akcií developera Green Brick Partners.

 

20240308 investice rychle rostoucí akcie ohodnocení

 

Investování do akcií nikdy nebylo jednodušší. Broker RoboMarkets umožňuje bezplatné obchodování více než 1000 akcií, bezplatné vklady a také bezplatné výběry peněz dvakrát měsíčně.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

8.3.2024

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU