Finlord Sněmovna financí

Chcete začít s tradingem? Máme pro vás ultimátní videokurz pro začátečníky!

2.2.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
trading videokurz XTB

Trading byl odjakživa jednou z nejkontroverznějších disciplín finančního světa. Z jedné strany úspěšný trader může dosahovat profitability, o které se o dlouhodobým investorům ani nesnilo. Ze strany druhé je však aktivní obchodování disciplína, která se povede ovládnout jen determinovaným obchodníkům. Nicméně navzdory na první pohled složitě vypadajícím grafům za vysokou neúspěšností často nestojí složitost tradingu, ale spíše nepřipravenost začátečníků na postupný proces učení se a zdokonalování svých obchodních schopností.

 

Pro zájemce, kteří neví, jak s tradingem začít, nebo již začali, ale bojují se základy, připravil zkušený trader a senior account manager XTB Karol Hajduček svůj nový kurz Trading pro začátečníky, ve kterém se nováček dozví vše potřebné pro začínajícího tradera. Je tento kurzu vhodný právě pro Vás? A co vše obsahuje? Na tyto detaily se podíváme v dnešním článku.

 

V první řadě je potřeba si trading definovat. Mnoho lidí jej považuje za stejnou věc jako investování, tyto dvě disciplíny se ale v mnoha věcech velmi liší. Investování je dlouhodobé obchodování především akcií a ETF, případně jiných aktiv (např zlato). V případě nakupování indexových ETF investor teoreticky ani nemusí věnovat finančním trhům příliš pozornosti. Stačí pravidelně přikupovat aktiva a při dlouhodobém časovém horizontu jej trhy za jeho trpělivost odmění.

 

U tradingu žádný pasivní způsob neexistuje, je to aktivní obchodování v krátkodobých časových horizontech (od minut po týdny/měsíce) většinou při využití pákového efektu. Právě páka je ten pověstný „strašák” odrazující řadu zájemců od tradingu, jelikož samozřejmě funguje oběma směry — násobí jak zisky, tak ztráty. Vzhledem k tomu, že tradeři obchodují mnohem menší a kratší cenové výkyvy, páka je v mnoha případech nezbytná, aby obchodování mělo vůbec smysl. Alternativně můžeme využít větší finanční obnos, ale pokud někdo chce obchodovat například měnové páry, kde jsou pohyby minimální, daný trader by potřeboval obchodovat klidně i s miliony korun, aby byl jeho zisk přijatelný. Páka tím pádem umožňuje trading i s malými obnosy, je to však za cenu vyššího rizika. Je tedy jasné, že úspěšný trader musí mít jiný skillset než investor.

 

Z kratšího horizontu a pákového efektu vyplývá i nutnost aktivního spravování svých obchodů. Oproti investicím, kde často hraje hlavní roli fundamentální analýza, se tak trading mnohem více orientuje na analýzu technickou — čtení cenových grafů, používání indikátorů atd. Pro netrénované oko tyto věci mohou vypadat velmi komplikovaně, když však člověk pochopí základní aspekty, grafy nejsou nikterak složité. Jedna z hlavních myšlenek technické analýzy je, že cena aktiva v sobě nese všechny informace potřebné k obchodování, protože cena na tyto fundamenty vždy reaguje.

 

Z tohoto pohledu tak trading podle technické analýzy může být pro některé i jednodušší; místo zpracovávání fundamentálních reportů se můžete podívat na cenový graf, který má v sobě zaneseny všechny aktuální informace. Toto je ale samozřejmě jen jedna z interpretací. Trading je zajímavý v tom, že má mnoho podob a de facto každý trader si postupem času vyvine svůj vlastní styl. Pokud Vás láká možnost vymyslet si ten svůj, Karolův videokurz je skvělým úvodem do tohoto světa.

 

Hlavní témata kurzu jsou:

 

● Základy tradingu
○ Vysvětlení elementárních funkcí a potřebné terminologie
● Skupiny trhů a jejich specifika
○ Jak vybrat ideální trh pro Vás?
● Základy technické analýzy
○ Úvod do světa grafů a indikátorů
● Pokročilá technická analýza
○ Hledání průměrné ceny, aukční výhody a mnoho dalšího
● Základy fundamentální analýzy a její indikátory
● Řízení rizika
● Nejčastější chyby při obchodování
● Psychologie v obchodování
● Tvorba obchodního plán

 

Další informace i samotný kurz Trading pro začátečníky je dostupný na tomto odkazu: https://cz.xtb.com/trading-pro-zacatecniky

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:
Informace poskytnuté prostřednictvím tohoto investičního tipu by neměly být používány jako náhrada za jakoukoli formu poradenství. Uvedený text připravila společnost Finlord s.r.o. jako obecné informace pro soukromé použití investorů, ale nejsou určeny jako osobní doporučení
konkrétních finančních nástrojů nebo strategií a nebere v úvahu individuální finanční situaci, investiční znalosti a zkušenosti, investiční cíl a horizont nebo rizikový profil a preference investorů. Investor musí zajistit zejména vhodnost investice s ohledem na svoji finanční a fiskální situaci a investiční cíle. Obchodování s finančními nástroji zahrnuje značné riziko ztráty a není vhodné pro každého investora. Cena finančních nástroje může kolísat. Minulé výsledky nejsou zárukou budoucích výsledků. Investování zahrnuje rizika. Investoři mohou ztratit podstatně více, než byla jejich původní investice. Neměli byste se zapojovat do obchodování s těmito finančními nástroji, pokud plně nerozumíte povaze transakcí a rozsahu možné ztráty. Autorská odměna není přímo či nepřímo závislá od uvedených názorů nebo myšlenek. Navzdory skutečnosti, že Finlord, s.r.o věnuje veškerou péči při sestavování a udržování těchto stránek pomocí spolehlivých zdrojů, Finlord s.r.o. nemůže zaručit přesnost, úplnost a aktuálnost poskytnutých informací. Z informací uvedených v příspěvku tedy nelze odvozovat žádná práva. Poskytnuté informace o obchodech jsou bez transakčních nákladů.

2.2.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB