Finlord Sněmovna financí

Saxo Bank výrazně snižuje a ruší některé poplatky

19.1.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Saxo poplatky

Saxo Bank, lídr v oblasti online obchodování a investování, oznámila, že výrazně snížuje poplatky pro investory. To se týká i českého trhu. Změna umožní i běžným investorům získat při obchodování s akciemi stejné podmínky jako dosud měli pouze investoři a obchodníci na úrovni VIP. Změny se dotkly především obchodování s akciemi, ale s prázdnou neodejdou ani investoři do ETF, ETP, kótovaných opcí nebo futures.

 

Hlavní změny v poplatcích Saxo od 15. 1. 2024:

 

• Minimální transakční poplatek za obchodování s americkými akciemi se snížil ze současných 5 USD na 1 USD, resp. na 0,05-0,08 % v závislosti na úrovni účtu. U českých akcií klesl min. poplatek na 75 CZK, resp. 0,25-0,1 % dle úrovně účtu. Výhodnější to bude i v případě evropských cenných papírů nebo akciových opcí. Zde poplatky zlevnily v průměru o třetinu.

 

Odpadají také poplatky za neaktivitu na účtu nebo za úschovu cenných papírů (při aktivaci služby půjčování cenných papírů).

 

Poplatek za měnovou konverzi se sjednocuje pro všechny úrovně účtů a je výrazně snížen na 0,25 %. Pro menší investory tato změna znamená snížení až o tři čtvrtiny.

 

Saxo má minimální výši vkladu stanovenou na nulu. To znamená, že můžete začít investovat prostřednictvím prvotřídní platformy od Saxo již s několika korunami.

 

Proč je důležité investovat s nízkými náklady? Protože i zdánlivě malé poplatky mohou v průběhu času výrazně snížit hodnotu investičního portfolia. „Například při dlouhodobém investování do akcií 1% poplatek prodlouží váš „akciový důchod“ o 4 roky. Nebo 2% roční poplatek po dobu 30 let může snížit potenciální hodnotu portfolia o více než polovinu. Působí zde složený efekt poplatků na dlouhodobé výnosy z investic a každý dolar zaplacený na poplatcích je dolar, který nevydělá. Výběr investičních možností s nižšími poplatky proto může výrazně zvýšit dlouhodobý růst portfolia investora,“ vysvětluje Štefan Végh, ředitel pražské pobočky Saxo Bank.

 

Saxo Bank poplatky akcie

 

Kromě nižších poplatků získávají menší investoři také přístup k prvotřídním platformám a službám Saxo Bank. „Vzhledem k tomu, že jsme překročili milník 1 milionu klientů a 100 miliard USD v klientských aktivech na celém světě, umožňuje nám tento rozsah výrazně snížit poplatky s pozitivním dopadem na naše klienty, kteří nám důvěřují. Nižší náklady zase zvyšují potenciální zisky investorů,“ dodává Végh. Jde o důležitý strategický krok, který vyrovnává podmínky pro investory a dále zvyšuje náskok Saxo před konkurencí.

 

Další podrobnosti o změnách cen naleznete zde.

 

V roce 2023 dosáhla společnost Saxo historického milníku 1 milionu koncových klientů a překročení hranice 100 miliard USD v klientských aktivech na celém světě. Kromě toho byla společnost se sídlem v dánské Kodani také jmenována dánským úřadem pro finanční dohled (FSA) systémově významnou finanční institucí (SIFI) a získala investiční rating od agentury S&P. To vyzdvihuje silnou kapitálovou pozici a obchodní model společnosti Saxo, stejně jako její obezřetný přístup k řízení rizik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:
Informace poskytnuté prostřednictvím tohoto investičního tipu by neměly být používány jako náhrada za jakoukoli formu poradenství. Uvedený text připravila společnost Finlord s.r.o. jako obecné informace pro soukromé použití investorů, ale nejsou určeny jako osobní doporučení
konkrétních finančních nástrojů nebo strategií a nebere v úvahu individuální finanční situaci, investiční znalosti a zkušenosti, investiční cíl a horizont nebo rizikový profil a preference investorů. Investor musí zajistit zejména vhodnost investice s ohledem na svoji finanční a fiskální situaci a investiční cíle. Obchodování s finančními nástroji zahrnuje značné riziko ztráty a není vhodné pro každého investora. Cena finančních nástroje může kolísat. Minulé výsledky nejsou zárukou budoucích výsledků. Investování zahrnuje rizika. Investoři mohou ztratit podstatně více, než byla jejich původní investice. Neměli byste se zapojovat do obchodování s těmito finančními nástroji, pokud plně nerozumíte povaze transakcí a rozsahu možné ztráty. Autorská odměna není přímo či nepřímo závislá od uvedených názorů nebo myšlenek. Navzdory skutečnosti, že Finlord, s.r.o věnuje veškerou péči při sestavování a udržování těchto stránek pomocí spolehlivých zdrojů, Finlord s.r.o. nemůže zaručit přesnost, úplnost a aktuálnost poskytnutých informací. Z informací uvedených v příspěvku tedy nelze odvozovat žádná práva. Poskytnuté informace o obchodech jsou bez transakčních nákladů.

19.1.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE