Finlord Sněmovna financí

XTB: první broker v ČR, který úročí neinvestované prostředky v korunách

15.12.2023

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
XTB úročení vkladů

● XTB rozšířila svou nově zavedenou nabídku úrokových sazeb o CZK, která doplnila již dostupné měny: EUR a USD.
● Úroková sazba se aktivuje automaticky všem stávajícím i novým klientům bez ohledu na celkovou výši jejich neinvestovaných prostředků.
● Investoři nyní mohou své peníze zhodnocovat, i když zrovna aktivně neinvestují, a těžit tak z prostředí zvýšených úrokových sazeb.

 

Společnost XTB, globální fintech nabízející online platformu a mobilní aplikaci pro investování, oznámila rozšíření své nabídky úrokových sazeb o české koruny. Díky tomuto kroku se XTB stala prvním brokerem v České republice, který nabízí úročení neinvestovaných prostředků uložených klienty v místní měně.

 

Vzhledem k tomu, že investoři hledají další příležitosti k úrokovému spoření, rozšířila XTB svou nově spuštěnou nabídku o české koruny vedle již dostupných měn: EUR a USD. Je to další krok k tomu, aby se XTB stala špičkovým místem pro všechny typy investorů bez ohledu na to, jaké strategie aplikují. Nyní mohou investoři nechat své peníze pracovat i při čekání na tržní příležitosti.

 

V posledních několika týdnech jsme usilovně pracovali na tom, abychom se stali prvním brokerem v České republice, který nabízí úrokové sazby z neinvestovaných prostředků v místní měně. Protože více než 20 % našich klientů má účty právě v CZK, chtěli jsme, aby i oni mohli těžit z prostředí rostoucích úrokových sazeb. Zároveň věříme, že je to další důvod, který přesvědčí potenciální klienty, aby si zřídili investiční účet u XTB – řekl David Šnajdr, generální ředitel XTB Česká republika.

 

Úroky se počítají denně a na účty klientů se připisují měsíčně. Vztahuje se na neinvestované prostředky stávajících i nových klientů bez ohledu na jejich celkovou výši.

 

Současná úroková sazba činí 2,00 % p.a. z vkladů v českých korunách. Všichni noví klienti mohou využívat vyšší sazby po dobu 90 dnů od data otevření účtu, konkrétně 4,50 % p. a. Úrokové sazby se mohou měnit a budou platné do odvolání.

 

Další informace včetně aktuálních úrokových sazeb naleznete na tomto webu XTB: https://cz.xtb.com/urok-z-neinvestovanych-vkladu

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

15.12.2023

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB