Finlord Sněmovna financí

Investiční plány, úroky z volných prostředků, Frakce: Nová éra XTB

5.12.2023

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Iker Interest Rates XTB 2023

V technologickém sektoru musí firmy neustále inovovat, aby zůstaly relevantní a plnily očekávání svých klientů. I broker XTB si toho je vědom a v průběhu roku 2023 představil hned několik produktových novinek. V tomto článku se podíváme na ty nejzásadnější z nich a přiblížíme, kam chce společnost směřovat v blízké budoucnosti.

 

● Úrok z neinvestovaných prostředků

 

Začněme od konce. Nejčerstvější novinkou je úrok z neinvestovaných prostředků, který byl zaveden 6. 11. 2023. Díky této službě společnost vyplácí všem českým i slovenským klientům úroky z jejich volných prostředků na měsíční bázi. V současnosti je tato možnost dostupná pro účty vedené v EUR a USD. České koruny by měly být přidány v blízké budoucnosti.

 

Výše samotných úroků je variabilní, aktuálně se můžete těšit z úroku až 5 % pro dolary a až 3,8 % pro eura. Úročení není nutné jakkoli aktivovat, má na něj nárok každý klient, podobně jako tomu je u klasických spořících účtů v bance. Vaše peníze tak díky úročení „pracují” i v čase, kdy čekáte na další investiční příležitost.

 

● Investiční plány

 

Druhou zásadní novinkou posledních týdnů bylo představení Investičních plánů. Tento produkt, si dává za cíl co možná nejvíce zjednodušit dlouhodobé investování. V rámci investičního plánu si tak klient vybere svá
oblíbená ETF, nastaví si, jaké procentuální zastoupení by každé z nich v plánu mělo mít, a poté jen pravidelně investuje zvolenou částku do daného plánu. Platforma pak sama rozděluje prostředky a nakupuje všechny požadované ETF podle nastaveného rozložení. Navíc Investiční plány nejsou spojeny s žádným speciálním poplatkem. Vztahují se na ně stejná pravidla jako na běžné akcie a ETF u XTB, tedy obchodování bez poplatků až do měsíčního objemu 100 000 EUR.

 

V současné době jsou Investiční plány v počáteční verzi. V blízké budoucnosti jsou pro tento produkt naplánovány další vylepšení, jako například kompletní automatizace celého nákupního procesu a mnoho dalšího.

 

Z těchto nových služeb je jasné, že XTB již dlouho není pouhým CFD brokerem, kterým kdysi bývalo. Trading bude vždy součástí byznysu společnosti, nicméně v posledních letech se společnost rozrůstá stále více i do investiční sféry, a to s jasným cílem – stát se „one stop shop” pro vše týkající se financí. Již nyní má k tomuto cíli dobře nakročeno.

 

Pro tradery je dostupná vlastní obchodní platforma a celá řada CFD instrumentů od komodit přes kryptoměny, až po indexy a CFD pákové akcie i ETF. Na druhé straně mají investoři možnost nákupu skutečných akcií a ETF bez poplatků i ve Frakcích nebo Investičních plánech a nyní navíc díky úročení volných prostředků Vaše peníze ani nemusí být přímo zainvestovány, aby vydělávaly.

 

I přes řadu nových služeb však edukace zůstává u XTB stěžejním aspektem. Stále tak nabízí celou řadu vzdělávacích akcí a materiálů. Aktuálním příkladem je Online investiční konference, která proběhla na konci listopadu. Pokud Vás zajímá makroekonomická situace, big tech a řada dalších zásadních témat z finančních trhů, záznam celé akce naleznete zde: https://cz.xtb.com/online-investicni-konference-2023.

 

XTB akcie 0 poplatky
Reklama

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

5.12.2023

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB