Finlord Sněmovna financí

Český Flowpay na Bondster: výnosnost 12 % p.a.

11.12.2023

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Flowpay na Bondster

V listopadu 2023 se nabídka platformy Bondster (naše analýzy ZDE) rozrostla o nového poskytovatele úvěrů Flowpay. Tato česká technologická společnost zajišťuje rychlé a administrativně snadné provozní financování pro malé a střední podniky. Průměrná roční úroková sazba nabízených investic do úvěrů je 12 %. Míra nesplácení je velmi nízká, jelikož Flowpay používá při risk managementu pokročilou analýzu dat.

 

Pro nové investory má P2B Bondster příjemný bonus. Při registraci přes tento link získají bonus ve výši 1 % z investic učiněných v prvních 90 dnech od registrace.

 

Fintech Flowpay rychle roste a má ambiciózní plány

 

Posláním Flowpay je usnadnit a maximálně zjednodušit menším a středně velkým společnostem přístup k potřebnému provoznímu financování. Právě majitelé menších firem totiž často naráží na neochotou bank financovat jejich podnikání a mnohdy také na příliš složitý, časově a administrativně náročný proces sjednání úvěru. Podnikatelé si u Flowpay vyřídí úvěr za pár minut online a bez zbytečného papírování.

 

K přesnějšímu vyhodnocení rizik a pochopení potenciálu malých a středních firem využívá Flowpay prediktivní modely umělé inteligence. Díky hloubkové analýze účetních, prodejních, skladových a dalších dat či finančních transakcí dokáže predikovat budoucí vývoj podniku a jeho tržby.

 

Firmy mohou získat neúčelový podnikatelský úvěr od 25 000 až do 1 000 000 Kč. V případě eurových úvěrů lze čerpat částku od 1 000 do 40 000 EUR. Doba splatnosti úvěru se pohybuje od jednoho do 12 měsíců.

 

Průměrná velikost poskytnutého úvěru je 380 000 Kč a průměrná splatnost je 8 měsíců. 72 % zákazníků využívá financování opakovaně. Nejčastěji podnikatelé financují například pořízení skladových zásob, rozšíření podniku nebo investice do nového zařízení či marketingu.

 

Za poslední 3 měsíce Flowpay poskytlo více jak 25 mil. Kč ve financování. Každé čtvrtletí se objem financování navyšuje průměrně o 54% a příjmy o 67%. Růst je tedy velmi rychlý. Do tří let se Flowpay chce dostat na 300 milionů EUR v poskytnutých úvěrech s tržbami na úrovni 7,5 milionu EUR měsíčně.

 

K prudkému růstu pomáhá Flowpay integrace do několika známých e-commerce platforem, viz následující obrázek.

 

Flowpay integrace

 

V září uzavřelo Flowpay významné partnerství s Shoptetem, největším poskytovatelem e-commerce řešení v Čechách i na Slovensku. Spolu s tímto partnerem vytvořili službu Shoptet Boost, která má pomoci přes 37 tisícům e-shopů financovat jejich růst.

 

Flowpay integrace Shopter

 

Flowpay na platformě Bondster

 

Na platformě Bondster je aktuálně k profinancování 5 úvěrů od Flowpay. Nabídky díky vysokému zájmu investorů poměrně rychle mizí. Splatnost je typicky 3 měsíce až 12 měsíců a úroková sazba je 12 % p.a.. Splácení je lineární a zpětný odkup nastává po 60 dnech nesplácení úvěru. Analytický tým Bondsteru udělil poskytovateli rating B-.

 

My už jsme v rámci našeho portfolia na Bondster do několika úvěrů od Flowpay investovali. Diverzifikujeme tím portfolio v českých korunách. V českých korunách jsou k dispozici pro investory i úvěry od společností Acema (rating A), loan2go (rating B-) a CreditGO (rating B+).

 

Flowpay úvěry na Bondster

 

Dle našeho názoru má Flowpay velmi dobře nastavený obchodní model a myslíme si, že společnost velmi rychle poroste. Pro investory je pak důležité, že u poskytnutých úvěrů dosahuje Flowpay nízké míry nesplácení úvěrů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

11.12.2023

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Komentáře

    Sebastián napsal:

    Já sám jsem na Bondsteru investoval do úvěru od Flowpay a jsem spokojený s diverzifikací mého portfolia. Jak je to v článku samotném psáno, také to vnímám že dosahuje nízké míry nesplácení, proto mi to přijde jako dobrá příležitost.

    Leoš napsal:

    Pro mě osobně je celkově tahle platforma fakt intuitivní a jednoduchá, investuju tady krátce ale dobře se mi v ní pracuje, vím přesně kde, co mám, kolik mi to hází a jak na tom jsem, a to je pro mě důležitý.

    IvanHamouz napsal:

    Myslím si, že tady je to super pro začátečníka, že si může jednoduše všechno sám sledovat a jede podle toho co si vybere, to pro mě bylo takový rozhodující, když jsem s Bondsterem začínal. Jako každá investice nese svoje rizika, ale myslím si, že zrovna tahle platforma má rizika minimální, jak si člověk zvolí, tak i potom jede.

    Patrik napsal:

    Mám to stejně, Bondster mi taky sedí právě kvůli té jednoduchosti a přehlednosti. Když jsem začínal, hodně mi pomohlo, že jsem si mohl sám vybírat půjčky podle toho, co mi přišlo bezpečnější. Jasně, riziko je vždycky, ale díky tomu, že si můžeš vše kontrolovat a rozložit investice, to podle mě fakt stojí za to. Celkově mi to přináší dobrý pocit, že mám investice pod kontrolou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE