Finlord Sněmovna financí

Efektivní financování projektů přes RONDA INVEST

9.10.2023

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Ronda Invest financování

Úrokové sazby šly v české ekonomice v posledních kvartálech výrazně nahoru a zároveň se postupně zpřísňují pravidla bank při poskytování úvěrů. Podnikatelé naráží při hledání financování svých projektů na řadu bariér. Mnohým přijde vhodné financování od nebankovních subjektů. U kvalitních nebankovních společností lze finanční prostředky získat rychle a se službami na úrovni privátního bankovnictví. Ukázkovým příkladem je P2B platforma RONDA INVEST. Jaké výhody může mít financování právě u takového nebankovního subjektu?

 

Pravidla získání úvěru v bankách se zpřísňují. RONDA INVEST pomáhá podnikatelům

 

Následující obrázek znázorňuje průměrné úrokové sazby poskytované českými bankami nefinančním podnikům. U menších projektů do 30 mil. Kč se sazba pohybuje na úrovni 7 až 7,3 % p.a.. Před dvěma lety byla sazba úvěrů kolem 3 % p.a..

 

podnikatelské úvěry ČR

 

Nicméně je nutné zdůraznit, že uvedená sazba je zejména pro zavedené firmy s vysokou zástavou. Získání úvěru v bance je především pro společnosti s krátkou historií či nepravidelným cash flow oříšek. Administrativní komplikace v bankách řadu úvěrových žadatelů odradí. Podmínky získání financování u RONDA INVEST jsou mnohem flexibilnější a zároveň není úroková sazba úvěrů výrazně vyšší.

 

„V době rostoucích cen téměř ve všech oblastech ekonomiky se běžně stane, že se překročí rozpočty a je potřebné hledat úspory a nastavit flexibilní strukturu úvěrů. Jednou z výhod financování u RONDA INVEST je, že klientům dáváme větší volnost oproti bankovnímu financování. Zejména u developerských projektů, na které se specializujeme, nelpíme na generálním dodavateli nebo předprodejích. To umožňuje klientům pružněji reagovat na změny, výrazně ušetřit na nákladech a udržet projekty v černých číslech“, uvádí Lukáš Blažek, obchodní ředitel společnosti RONDA INVEST a dodává: „Žádný účel čerpání úvěru, pokud je v mezích zákona, pro nás není na blacklistu. Každou relevantní žádost posuzujeme s řádnou péčí ať už je klient z jakéhokoliv oboru. U nás může navíc v rámci jedné úvěrové linky klient vyřešit i více různorodých účelů najednou – provozní financování, refinancování nákladnějších úvěrů, neúčelové prostředky pro rezervu v podnikání a další. Záleží nám na prosperitě klientů, aby z poskytnutého úvěru dále profitovali.“

 

Ronda invest úvěry

 

Úvěrový proces nebankovních společností je velice podobný tomu bankovnímu, s tou výhodou, že je výrazně flexibilnější. „V RONDA INVEST jsme schopní řešit to, co banky řeší až u výrazně větších objemů, typicky například nákupy v dražbách, nebo nákupy obchodního podílu společností, které vlastní nemovitý majetek. Oproti bankám si zde ušetříte nadbytečné papírování. Co lze, snažíme se vyřídit online v případě, že to sám žadatel preferuje. Neslevujeme přitom z kritérií, která naši risk manažeři pečlivě prověřují u každého žadatele o úvěr. Jak se říká, čas jsou peníze a naší prioritou je poskytnout peníze k realizaci podnikatelských záměrů v co nejkratším čase, i do 10 dní od zažádání, pokud má žadatel zkompletované všechny podklady,“ doplňuje Lukáš Blažek.

 

Na úvěr u Rondy dosáhne například i podnikatel, jehož příjem je velmi nepravidelný, přitom obsahuje jednorázově objemné sumy, kterými výrazně přesahuje zaměstnance s pravidelným fixním příjmem. Takový žadatel by přitom u banky byl zamítnut z důvodu nepravidelného cashflow.

 

Nebankovní společnosti mohou i refinancovat bankou poskytnutý úvěr za výrazně přátelštějších podmínek. „Nejčastěji k nám přichází klienti, kteří narazili na nepružnost bank a potřebují přenastavit podmínky úvěrů tak, aby více reflektovaly vnější prostředí. I takové klienty samozřejmě pečlivě analyzujeme a financujeme pouze projekty, které splňují naše požadavky co do reálnosti záměru. Velký důraz klademe na zajištění a na to, aby se nemovitosti nacházely v lokalitách s velkou likviditou, nebo značným růstovým potenciálem. Nefinancujeme konsolidace špatně splácených dluhů,“ tvrdí Lukáš Blažek.

 

RONDA INVEST je na trhu aktivní přes 5 let. Profinancovala úspěšně přes 1,9 miliardy na více než 180 projektech. Společnost navíc ve své podstatě P2B platformy umožňuje do poskytnutých úvěrů investovat formou tzv. participací. Investoři tak do projektů mohou investovat s pevně stanoveným ročním až 9% výnosem, který je měsíčně připisován na jejich účet. Investovat zde lze již od 1 000 Kč bez jakýchkoliv poplatků. Podnikatelům platforma poskytuje různé typy úvěrů z vlastních zdrojů od 2 do 100 milionů Kč, vždy zajištěné zástavním právem k nemovitostem. Výhody financování přes RONDA INVEST naleznou podnikatelé ZDE.

 

Ronda invest úvěry nemovitosti

 

Reference klientů RONDA INVEST jsou pozitivní.

 

„Nastavení úvěru u RONDA INVEST mi poskytlo větší volnost a možnost flexibilně reagovat na vnější vlivy jako třeba růst prodejních cen. Zapojení vlastních zdrojů na začátku projektu mi umožnilo refinancování v pozdější fázi, samozřejmě při zachování bezpečné hranice rizika pro společnost samotnou. Obecně si vážím otevřené komunikace, společné koordinace postupu a snahy najít schůdné řešení na míru za každé situace. O rychlosti poskytnutí úvěru nemluvě,“ uvedl Tomáš Mádl, majitel realitní skupiny JURIS REAL.

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

9.10.2023

4 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

JAK SE INVESTUJE NA RONDA INVEST DO ÚVĚROVÝCH PARTICIPACÍ?