Finlord Sněmovna financí

HEDGEOVÉ FONDY A VÝNOSY PRO INVESTORY

22.3.2017

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Které hedgeové fondy vygenerovaly svým investorům nejvíce peněz? A jak se mění struktura jejich strategií? Výnosy fondů jsou v posledních letech podprůměrné a řada fondů zaostává za očekáváním investorům. Některé hedgeové fondy ale dokážou dlouhodobě generovat investorům peníze.

 

Dle údajů LCH Investments vydělal investorům nejvíce peněz (49,4 miliardy USD) fond Bridgewater, který byl založen v roce 1975. Na druhém místě je pak Soros Fund Management (41,8 miliardy USD). Zajímavá je ale třetí a pátá příčka. DE Shaw a Citadel byly založeny až na konci 80. let. Navzdory tomu investorům dokázaly vygenerovat od založení přes 25 miliard USD. Oba fondy jsou charakteristické tím, že používají pokročilé matematické a statistické algoritmy.

hedge fond

 

Vzestup algoritmicky řízených fondů je jeden z nejsilnějších trendů posledních let. Hedgeové fondy si uvědomily, že musí přijít s něčím novým. Tradičnímu stock-picking se v posledních letech moc nedaří. Algoritmizace taktéž výrazně snížila požadavky na lidský kapitál. Už není nutné zaměstnávat zástupy analytiků. Počítače dokážou dělat finanční analýzu rychleji a přesněji.

 

Na druhé straně i počítačové modely mají své mouchy. Jak ukazuje Barclay Systematic Traders Index, tak i obchodní strategie založené na algoritmech mohou zaznamenávat období horší výkonnosti. Je to způsobené tím, že do této oblasti se pouští čím dál více fondů, což pochopitelně snižuje výnosy. I když se výrazně snížily i tradingové náklady, tak inkrementální zisky pro investory jsou nižší a nižší.

Barclay Systematic Traders Index

 

Chcete se naučit, jak obezřetně investovat? Ve službě PORTFOLIO MANAŽER ukazujeme reálné postupy a prověřené metody. Nepouštějte se zbytečně do slepých investičních uliček.

22.3.2017

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB