Finlord Sněmovna financí

VIDEOMIX Č.2: PASIVITA A VALUE INVESTOVÁNÍ

24.5.2016

140 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Security analysis book

Kvalitních videí o investování je jako šafránu. Youtube je plný egocentrických žvástů, ale jen několik dokumentů ukazuje reálný svět investic. Vybrali jsme pro vás ty videa, které stojí za zhlédnutí. Omlouváme se za to, že nebudou plné řečí o obrovských ziscích, které „snadno“ na trhu vyděláte. Ve videích se namísto toho dovíte, jaké jsou základní pilíře úspěšného budování investičních portfolia.

 

Do jakých fondů by měl drobný investor umísťovat své peníze? Do aktivně řízených s vysokými poplatky anebo do pasivních, které jenom kopírují index a berou si malé poplatky? Po zhlédnutí videa se podívejte na dlouhodobé výsledky svého podílového fondu a srovnejte je kupříkladu s indexem DAX anebo S&P 500. Garantujeme vám, že na svého předraženého brokera a správce podílového fondu začnete nahlížet jinak.

 

Další video je zaměřeno trochu praktičtěji. Pokud někdo používáte server Stockopedia, tak se vám názorná ukázka vyhledávání value akcií může hodit. Nicméně v prvních 20 minutách videa je ukázaných několik zajímavých slidů k postupům Benjamina Grahama, který založil value investování. Všem doporučujeme podívat se na ně.

 

První video bylo motivační, druhé už bylo z části praktické a poslední, třetí video je čistě praktické. Co je to Free Cash Flow a proč je dobré tento ukazatel sledovat? Tim Bennett to vysvětlí. FCF je jeden z rozšířených indikátorů při value investování. Kdo chce, ten se může podívat i na jeho další výukové videa. My z nich příště vybereme to nejdůležitější.

 

24.5.2016

140 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZDARMA KE STAŽENÍ ZÁKLADNÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE