Finlord Sněmovna financí

NAŠE INVESTICE V DUBNU: +1 %

3.5.2016

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

V dubnu pokračovala zisková série a opět jsme překonali investici do amerického indexu S&P 500. Relativně nejlépe si vedlo naše portfolio burzovních instrumentů u Interactive Brokers.

 

Všechny investiční myšlenky, které najdete v našich Výukových balíčcích, máme i na vlastních reálných účtech. Strategiím věříme a myslíme si, že v dlouhém období dokážeme překonat většinu dynamických fondů. Výkonnost našich investic byla v dubnu v průměru na úrovni 1 % po odečtení všech poplatků, které jsme při obchodování museli zaplatit.

 

Jak dopadly naše investice dubnu?

 

160503Finlord_portfolio

 

Do cenných papírů a derivátů momentálně investujeme přes společnost Interactive Brokers, kterou považujeme za jednu z nejlepších voleb pro drobné investory. Na tomto účtu tedy máme mix různých strategií, což je výborné kvůli diverzifikaci. Strategie mají nízkou vzájemnou korelaci. Při krátkodobém neúspěchu jedné je vysoce pravděpodobné, že zbylé ztrátu pokryjí.

 

Mimo to ještě máme peníze na P2P sítích. Aktivně používáme Bondoru, Mintos a Twino. Zaregistrovaní jsme ještě na portálu InvestAukce, nicméně výnosnosti na této platformě jsou malé (kolem 2-3 %) kvůli velmi nízké rizikovosti. Taktéž máme trochu kapitálu na české Benefi. Tady je ale velký problém s velmi malým počtem investovatelných půjček a velkou mírou defaultů. Na Benefi už jenom udržujeme testovací několikatisícové portfolio. Na platformě dosahujeme čistý anualizovaný výnos kolem 4 %.

 

Akciové trhy v dubnu mírně zhodnotily. Škoda, že koncem dubnu přišla korekce. Naše akciové a derivátové portfolio rovněž zaznamenalo zisk, a to na úrovni 1,1 %. Na Mintosu jsme zaznamenali zisk 0,96 %, na Twinu 0,96 % a na nejnáročnější Bondoře jsme si připsali zisk 0,8 %.

 

Od počátku roku máme v IB zisk 3,6 % (a to máme většinu času pětinu portfolia v hotovosti), v Mintosu 3,7 %, na Twinu 3,5 % a na Bondoře 4 %. SPDR S&P 500 ETF (ticker: SPY), který je pro nás benchmarkem, si od počátku roku připsal celkové zhodnocení včetně dividend na úrovni 1,73 %.

 

Náš výhled na květen

 

V květnu určitě nezměníme strategii investování na P2P platformách. Tam nejde moc jiných „fičur“ vymyslet. Změna může nastat v případě portfolia v IB. Čekáme na trochu větší korekci akciových trhů v rozsahu 10 až 15 %. Pak bychom zvýšili agresivitu portfolia za pomocí finanční páky. Taktéž bychom investovali větší objem peněz do několika firem, které máme díky jejich dobrým dlouhodobým výsledkům v hledáčku.

 

Obrázky našich výkonností z platforem:

 

Interactive Brokers (v CZK):

201604_Finlord_IB

 

Mintos (v EUR):

201604_Finlord_Mintos

 

Twino (v EUR):

201604_Finlord_Twino

 

Bondora (v EUR):

201604_Finlord_Bondora

3.5.2016

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU