Finlord Sněmovna financí

XTB zvyšuje úroky z volných prostředků

13.3.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
XTB zvyšuje úroky

Společnost XTB byla založena přibližně před dvaceti lety a zpočátku fungovala především jako makléř (broker) poskytující možnost obchodovat s kontrakty CFD. V průběhu let však svoji nabídku rozšířila o mnoho nových produktů či služeb v souladu s aktuálními světovými trendy a s poptávkou klientů. Nyní tak naleznete v XTB i CFD na kryptoměny, fyzické akcie nebo ETF, možnost automatického investování do ETF nebo úročení nevyužitých volných prostředků na obchodním účtu.

 

Poslední zmíněná novinka se nyní stala ještě více atraktivní. Úroková sazba z neinvestovaných prostředků byla zvýšena na 4,2 % pro EUR účet, 5 % pro USD účet a 6 % pro CZK účet pro prvních 90 dní od založení obchodního účtu. Po uplynutí 90 dnů sazby klesají na 2 % pro EUR účet, 2,5 % pro USD účet a 2 % pro CZK účet. Jak přesně tento produkt funguje a jak jej může investor využít?

 

20240313 XTB zvyšuje úroky

Zdroj: xtb.com/cz

 

Velkou výhodou samotného úročení je, že se na účtech provádí automaticky. Nemusíte o nic žádat ani nic aktivovat. Po skončení měsíce stačí počkat maximálně 5 pracovních dnů a úroky budou připsány na obchodní účet. Není ani potřeba starat se o daně, protože úroky jsou automaticky zdaněny a čistá hodnota úroků je již připsána. Investor tak může na obchodním účtu čekat s připravenou hotovostí, která mu průběžně něco vydělává, dokud se nerozhodne investovat nebo naopak spekulovat například na pokles trhů.

 

Akciové trhy jsou v současné době na historických maximech. Pokud investor hledá skryté příležitosti na trhu, může to být mnohem složitější proces než před několika měsíci, kdy de facto všechny instrumenty zažívaly velké propady. Díky zvýšenému úroku na nezainvestované prostředky však není potřeba s hledáním příležitostí příliš spěchat, jelikož Vaše peníze u XTB pracují i při vyčkávání na další šanci.

 

Více informací o úročení neinvestovaných prostředků naleznete zde: https://cz.xtb.com/urok-z-neinvestovanych-vkladu

 

CZ_Online_trading_conference_2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

13.3.2024

3 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB