Finlord Sněmovna financí

Nové vzdělávací formáty od XTB: Analytické fórum a video kurzy

12.5.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
XTB vzdělávací formáty

XTB (naše analýzy ZDE) je kromě poskytování brokerských služeb známé i pro svou analytickou a edukační činnost. S příchodem nového roku bylo představeno i několik nových konceptů. V tomto článku přinášíme souhrn těch nejzajímavějších:

 

Analytické fórum 2023

 

Analytické fórum je sice již tradiční formát brokera XTB, nicméně i tak stojí za zmínku. Letošní ročník totiž proběhne již příští středu (17. 5.) a čtvrtek (18. 5.) od 18:00. Fóra se zúčastní devět předních odborníků z oblastí na financí, investic i specifických finančních trhů. Těšit se můžeme na Lukáše Kovandu, Ronalda Ižipa, Jaroslava Brychtu, Borise Tomčiaka a mnoho dalších. Hlavní témata se zaměří na inflaci, měnovou politiku a výhled různých investičních instrumentů do dalších měsíců. Pokud se o investice nebo trading zajímáte, neměli byste na této akci chybět!

 

Analytické fórum 2023 proběhne online. Bezplatné přihlášení a kompletní program akce naleznete zde: https://cz.xtb.com/online-analyticke-forum-2023

 

Povídání o Tradingu

 

Povídání o Tradingu je nový formát, který bude vycházet jednou měsíčně. Podkladem této série je, jak již název napovídá, videoformát Povídání o trzích, který tvoří již několik let Jaroslav Brychta s Tomášem Vrankou pod hlavičkou XTB. V tomto případě se ale témata budou točit okolo tradingu a krátkodobého obchodování, které je stále i mezi mnoha investory považováno za „černou magii”.

 

Cílem série je tedy vysvětlit širší veřejnosti, jak trading a jeho aspekty fungují. Více než na kreslení do grafů se ale epizody zaměří na vědomosti reálných traderů, kteří se podělí o své dlouholeté zkušenosti. Pořadem budou provázet Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB a Martin Jakubec, Senior Account Manager XTB a jedna z tváří série Live trading. Pro některé epizody si pánové přizvou i další hosty.

 

První díl, zaměřený na úvod do tradingu a porovnání s dlouhodobým investováním, byl již zveřejněn na YouTube kanálu XTB a je volně dostupný:

 

 

Série Trading pro začátečníky a videa „Jak obchodovat…”

 

Tradingu se týkají i další nové formáty. Trading pro začátečníky je série, která si dává za cíl připravit zájemce po obecné a technické stránce. Mělo by se tím pádem jednat o jakýsi odrazový můstek pro začínající tradery. Pokud se chcete naučit fundamentální a technickou analýzu, risk management a další důležité základy, tato série je právě pro Vás! V současnosti jsou na YouTube kanálu XTB dostupné první dvě epizody a další budou postupně přidávány.

 

Videa „Jak obchodovat…” se poté zaměřují na specifické aspekty různých finančních instrumentů. Tato videa tedy mohou ocenit jak úplní nováčci, tak i zkušenější obchodníci. V rámci této série už vyšla videa „Jak obchodovat ropu” a „Jak obchodovat NASDAQ”. Videa zaměřena na další instrumenty budou opět postupně přidávána.

 

Za zmínku stojí například také videa „Sezónnost v investování a tradingu” nebo „Jak využívat investiční doporučení světových bank”.

 

Všechna tato videa a mnohé další jsou volně dostupné na Youtube kanálu XTB: https://www.youtube.com/xtbczsk

 

XTB zlato

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

12.5.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA XTB