Finlord Sněmovna financí

Fingood.cz: provozní úvěr pro M&M Skubida Trade s 12 % p.a.

28.2.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Fingood Skubida Trade úvěr

Na české platformě Fingood.cz (rozbory ZDE) lze aktuálně investovat do úvěru pro pokrytí provozní potřeby cash-flow M&M Skubida Trade. Společnost poptává od investorů ve druhé tranši úvěru 8 mil. Kč (první tranše byla také na 8 mil. Kč), přičemž úroková sazba je 12 % p.a.. Splatnost úvěru je 34 měsíců, což odpovídá době, po kterou společnost očekává pravidelné platby z dříve realizované zakázky na dodávku úsporných svítidel. Financuje se odložené cash flow ze zrealizované zakázky. Úvěr je zajištěn krycí avalovou blankosměnkou majitele společnosti.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Pokrytí cash flow M&M Skubida Trade

 

Společnost vznikla na začátku roku 2006. Prvotním záměrem byl velkoobchod se stavebními materiály. Postupem času se společnost vyprofilovala do velkoobchodu s potravinářským zbožím, konkrétně s kořením a později také s potravinářskými střívky z kolagenu od skotské nadnárodní korporace Devro. Před dvěma roky se majitel společnosti Marek Skubida vrátil k původnímu záměru – velkoobchodu se stavebními materiály se specializací na vybrané komodity. Postupně k této činnosti přidal také divizi developmentu s celou škálou velmi zajímavých projektů.

 

Společnost M&M Skubida Trade s.r.o. podepsala 20.12.2021 smlouvu s významnou nadnárodní firmou v Ostravě na komplexní dodávku úsporných svítidel. M&M Skubida Trade s.r.o. v této smlouvě vystupuje jako první ze zhotovitelů. Jedná se o zakázku na komplexní dodávku úsporných svítidel do výroby. Cena za realizaci díla je pevná a neměnná. Dílo je již zcela zrealizované a do zkušebního provozu bylo předané dne 1.8.2022, předání do trvalého provozu proběhlo dne 14.9.2022. Dílo bude uhrazeno ve 36 splátkách. Veškeré přijaté faktury z kontraktu byly již uhrazeny. Příchozí dílčí platby od zadavatele budou sloužit k úhradě úvěru na platformě Fingood.

 

Tržby společnosti dlouhodobě rostou. Za 9 měsíců 2022 vygenerovala tržby 160 milionů Kč, což je téměř stejně, jako za celý rok 2021. EBITDA se vyšplhala na 10 milionů Kč.

 

Fingood Skubida Trade

 

Velikost rozvahy je 67,9 mil. Kč. Vlastní kapitál je o velikosti 13,4 mil. Kč (z toho Nerozdělený zisk minulých let 8,2 mil. a Výsledek hospodaření za běžné období 5 mil.), Dlouhodobé závazky z obchodních vztahů 2,4 mil. Kč, Krátkodobé závazky k úvěrovým institucím 31,1 mil. Kč.
Míra dluhu společnosti je tedy vyšší a zisk společnosti stačí na krytí úroků i postupné splácení jistiny úvěrů.

 

Závěr: úvěr pro M&M Skubida Trade má vysoký úrok a dlouhou splatnost

 

Splatnost úvěru pro M&M Skubida Trade je za 34 měsíců, přičemž po tuto dobu bude investorům vyplácen úrok 12 % p.a.. Celkem se tedy očekává investiční výnos 34 %. Financuje se odložené cash flow ze zrealizované zakázky. Získané prostředky umožní společnosti dále rozvíjet svou činnost bez nutnosti čekat na uhrazení všech odložených splátek za realizaci zakázky. M&M Skubida Trade s.r.o. je dlouhodobě zisková společnost s rostoucími tržbami i EBITDA.

 

Rizikem pro investory je další zpomalení realitního trhu a související pokles objemu zakázek pro developerskou část společnosti. Pro společnost by pochopitelně bylo nepříjemné i zvýšení objemu neuhrazených pohledávek. Další rizika jsou popsané na stránkách Fingood.cz.

Reklama
Fingood Skubida Trade 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

28.2.2023

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Komentáře

    Franta napsal:

    Není to zajištěné nemovitostí a je to moravskosleszký kraj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY K PLATFORMĚ PORTU