Finlord Sněmovna financí

Bondster: investoři vydělali více než 100 mil. Kč

17.3.2022

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page
Bondster novinky 2022

Online investiční platforma Bondster vznikla v roce 2017 a na evropském trhu P2P platforem se směle zařadila mezi nejlépe řízené projekty s nejkvalitnější nabídkou pro investory. Platformě jsme věnovali několik analýz. Na Bondsteru dlouhodobě investujeme. U korunových půjček dosahujeme průměrné výnosnosti téměř 8 % p.a., u eurových půjček máme čistou výnosnost 12 % p.a.. Nicméně na platformě jsou pro investory k dispozici i půjčky s výnosností až 16 % p.a.. Bondster přichází pravidelně s produktovými a uživatelskými novinkami, na které se v následujícím textu zaměříme.

 

Pro nové investory má P2B Bondster příjemný bonus. Při registraci přes tento link získají bonus ve výši 1 % z investic učiněných v prvních 90 dnech od registrace.

 

Přihlaste se do newsletteru a získejte nejenom novinky, ale i seriál dalších podrobných analýz. Sledujte nás také na Twitteru a Facebooku, ať nezmeškáte žádnou novinku.

 

Růst platformy Bondster je velmi rychlý

 

Stěžejní statistiky, které lze nalézt na stránkách, ukazují velmi úspěšné fungování platformy. Počet investorů se už vyšplhal na více než 15 000. Ke konci ledna bylo přes Bondster proinvestováno 2,35 miliardy Kč.

 

Bondster počet investorů

 

Nedávno byla také pokořena hranice 100 mil. Kč vyplacených investorům na úrocích.

 

Bondster a novinky pro rok 2022

 

Platforma připravila pro investory celou řadu novinek. Mimo jiné začala publikovat přehledný rating poskytovatelů. Rating vyhodnocuje rizikovost jednotlivých poskytovatelů a hodnotí je známkami od A+ po D. přičemž A+ vyjadřuje nejnižší míru rizika s nejvyšší schopností poskytovatele dostát svým závazkům. Známka C- je určena pro případ, že by poskytovatel vykazoval velmi vysokou pravděpodobnost selhání nebo jiného přerušení činnosti a D je určeno pro poskytovatele, kteří se dostali do významného prodlení s plněním svých závazků. Rating lze nalézt v seznamu poskytovatelů, kterých je na platformě už více než 20:

 

Bondster rating poskytovatelů

 

Předdefinované strategie a investice do úvěrů zajištěných Bitcoinem

 

Další významnou novinkou platformy Bondster je zavedení přednastavených strategií – jak v CZK, tak v EUR. Každému investorovi je současně zachována možnost vytvořit si vlastní strategii (dříve Autoinvest) nebo zvolit manuální investování.

 

Pro investování v EUR si platforma Bondster připravila tři strategie. „Konzervativní“ míří na úvěry od nejspolehlivějších poskytovatelů, „Diverzifikovaná“ investované prostředky maximálně plošně rozprostře a strategie „S vysokým výnosem“ se zaměřuje na maximální dosažení zisku viz. tabulka.

 

Bondster strategie EUR

 

Obecně jsou všechny tři eurové strategie zaměřeny pouze na poskytovatele s ratingem do známky C, konzervativní dokonce pracuje pouze s úvěry od společností s ratingem v rozmezí od A+ do B. Všechny strategie (CZK i EUR) jsou navíc kvartálně aktualizovány a upravovány tak, aby plnily nastavené cíle.

 

V CZK jsou k dispozici dvě předdefinované strategie: první z nich „Investice do nemovitostí“ sází na dlouhodobější úvěry s vysokou mírou zajištění. Druhá strategie „Investice do podnikatelských a spotřebitelských půjček“ se zaměřuje na půjčky krátkodobější s vyšší úrokovou sazbou.

 

Významnou novinkou, kterou platforma spustila už v minulém roce, je investování do úvěrů se zajištěním kryptoměnou Bitcoin. Princip je stejný jako u úvěrů zajištěných nemovitostí. Poskytovatelem těchto úvěrů je stabilní česká společnost ACEMA. Na počátku února byly v nabídce 3 takovéto půjčky, jedna měla i garanci zpětného odkoupení.

 

Bondster investice Bitcoin

 

Na počátku roku 2022 proběhla i změna loga a designu stránek. Z uživatelského hlediska ale zásadní změna nenastala a na platformě se dá pořád velmi snadno zorientovat.

 

Pokoří Bondster do konce roku hranici 5 miliard profinancovaných úvěrů?

 

Aktuálně se měsíční objemy profinancovaných úvěrů pohybují na úrovni 120 milionů CZK. A k tomu se rychle zvyšuje počet investorů a objem jejich kapitálu na platformě. Bez větších problémů by tedy do konce roku 2022 měla být pokořena hranice 4 miliard a dle dosavadního trendu je možný i útok na hranici 5 miliard korun. Zároveň by se objem úroků vyplacených investorům mohl přiblížit ke 200 milionům Kč.

 

Nabídka investic na platformě je velmi vysoká. Aktuálně k 17. březnu mají investoři k dispozici na primárním trhu přes 300 úvěrů v CZK a téměř 12 000 úvěrů v EUR. Přes 24 000 půjček je pak k dispozici i na velmi aktivním sekundárním trhu.

 

Co se týče našeho hodnocení, tak my jsme s platformou velmi spokojeni. Nadále zde budeme investovat do korunových i eurových půjček. Zároveň věříme, že platforma přijde v průběhu roku 2022 s dalšími atraktivními novinkami a poskytovateli úvěrů.

 

Pro nové investory má P2B Bondster příjemný bonus. Při registraci přes tento link získají bonus ve výši 1 % z investic učiněných v první 90 dnech od registrace.

 

Disclaimer:

Investice v sobě obsahují riziko a není zaručena návratnost původně investované částky. Vysoké riziko je především u produktů, které využívají finanční páku. Současná ani očekávaná výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Veškeré informace uvedené v tomto článku nebo na portále Finlord.cz mají pouze informační charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování informací čerpá skupina Finlord údaje z veřejných, důvěryhodných zdrojů a vynaložila přiměřenou péči, aby informace nebyly nepravdivé či zavádějící, nicméně nikterak nezaručuje jejich správnost a neměnnost. Zde uvedené informace neslouží jako nabídka nebo výzva k nákupu či prodeji finančních instrumentů ani nejsou návrhem na uzavření smlouvy. Portál finlord.cz má uzavřené partnerství s některými společnostmi, které jsou zmíněné v obsahu portálu. Pokud čtenář použije odkaz směřující na web partnera, můžeme získat provizi, která ale čtenáře nic nestojí. Provize slouží pro další zvýšení kvality obsahu. Skupina důsledně dbá na to, aby provize nijak neovlivnila objektivitu prezentovaných informací.

17.3.2022

5 min.

Pošlete informace kamarádům:Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Mohlo by Vás zajímat:

Komentáře

    Adam napsal:

    To procento jsem dostal i po tom, co mi Bondster doporučil kolega. Takový fakt příjemný uvítací bonus.

    Jindra napsal:

    Jo to už je snad takové klasika, že platformy dají něco za registraci a první investice u nich. Já šel do Bondsteru na zkoušku, abych si to vyzkoušel jak to tam funguje a nakonec se mi to protáhlo už na třetí rok co tu pravidelně investuju převážně do zajištěných úvěrů. Těch nabídek a možností je tam fakt dostatek, že i pro mě kolikrát rozhodování složitý.

    Matt napsal:

    Já jsem tady v tom teďka třetí měsíc, co mám za investováno, tak je to vždycky zatím po pětistovce, chci si to víc osahat, ale zatím se mi to líbí. Tak postupně nevidím problém v tom to i navyšovat, když budou výsledky dobré.

    Emanuel napsal:

    Já jsem si vybral investice do hypotečních půjček zajištěných nemovitostmi. Tyto půjčky poskytují stabilní výnosy a zároveň mají nižší riziko. Investuji tu už dlouho a výnosy jsou dobře viditelné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

VŠECHNY ANALÝZY BROKERA LYNX BROKER