Finlord Sněmovna financí

Home Forums FUNDLIFT Zkušenosti s Fundliftem

  • Author
    Posts
  • #3740 Reply

    Josef Pavelka

    Zdravím, přes platformu Fundliftu jsem zatím osobně investoval celkem 3krát. Od začátku jeho fungování jsem oceňoval zavedení tohoto
    systému crowfundingu který je jinde již běžný, ale u nás šlo v loňském roce o novinku. Zainvestoval jsem hned do prvního projektu, pro mě symaptického Burrito Loco, pak do Startup Yard a nakonec do 3DOID. Tento poslední projekt se mi líbí nejvíc /podobně jako Finlordu/ a pokud by se časem ozvali další investoři, kteří investovali do 3DOID a chtěli by se spojit a dosáhnout postupně získání podílu ve firmě výměnou za certifikáty, určitě bych to uvítal. Účast Finlordu by při tom byla také vítána. V poslední době mi projekty na Fundliftu připadají už méně zajímavé. Možná také trochu vyprchalo prvotní nadšení..
    Doufám, že sem někdo dá své zkušenosti případně názory na projekty i platformu. Josef

  • #3775 Reply

    admin
    Keymaster

    Dobrý den, děkujeme za příspěvek. Souhlasíme s Vámi. Poslední projekty nás také moc neoslovili. Nicméně doufáme, že se tam objeví další atraktivní firmy. To násobné objevení příspěvku prozkoumáme a opravíme 🙂

  • #4144 Reply

    P

    Dobrý den,
    také jsem investorem do projektu 3DOID. Také bych uvítal získání přímého podílu, jen absolutně netuším, jak investory zorganizovat nebo na jakém místě (reálném nebo i na webu) by tohle šlo. Někdo nějaký nápad?

    P.

  • #8467 Reply

    Pavel

    Tak předpokládám, že po dnešku by téma 3Doid mohlo znovu ožíta snad nás tu bude víc.

  • #8468 Reply

    Roman

    Dobrý deň, tiež som investoval do tejto spoločnosti. Budem rád za názor ďaľších investorov k nastalej situácii. Osobne by som s predĺžením nemal problém, ale požadoval by som častejšie informovanie zo strany 3DOID. Čo ostatní?

  • #8473 Reply

    Michal

    Zatim nejsem rozhodnuty, ale prijde mi skoro lepsi varianta konverze. Pak budu/mel bych mit lepsi informovanost, rozhodovaci prava a podily na budoucich pripadnych ziscich. Nesouhlasim s tim, ze by konverze mela mit negativni dopad na firmu v souvislosti se vstupem zahr.partnera nebo rozhodovaci paralyzou. Ale take bych rad znal nazory ostatnich investoru.

    Funguje nekde zivejsi diskuze?

  • #8474 Reply

    Michal

    …a v neposledni rade, pokud spolecnost zkrachuje, tak nedostaneme nic v obou pripadech. Pokud by se ale splnily jejich aktualni predpoklady, tak v prvnim pripade dostaneme vynos cca tretiny investice za tri roky, v druhem podil na uspesne firme.

    • This reply was modified 5 years, 4 months ago by   admin. Reason: html kod
  • #8475 Reply

    Pavel

    Ahoj Michale, bohuzel zivejsi diskuzi jsem nikde nevypatral. Pouze pod clankem 3doid na Fundliftu, kupujeme se vyjadril Finlord, jinak nikde nic. Ja bych se te konverze taky nebal.

  • #8487 Reply

    Michal

    Taky jsem nic nenašel, psal jsem i na Fundlift, jestli neuvažují o nějakém diskuzním foru na stránkách, ale napsali mi, že jsem první, kdo se na to ptá, že doteď to po nich nikdo nechtěl, ale že o tom zauvažují.

    Na 3Doid jsem napsal, že jsem pro konverzi, tak snad nebudeme jediní dva 🙂

  • #8548 Reply

    admin
    Keymaster

    Hezký den, Pavle a Michale, my jsme nakonec napsali do 3Doid o prodloužení a dnes nám přišli dokumenty k podpisu. Co přišlo vám, pokud jste nakonec zvolili tu konverzi? Jinak forum oživíme, ať si zde mohou investoři vyměňovat zkušenosti :).

  • #8569 Reply

    Michal

    Me prislo ze konverze bohuzel neni mozna, protoze pro ni nebyl dostatecny pocet zajemcu. A ze me vyporadaji formou vyplaceni meho podilu vcetne uroku, at poslu cislo uctu. Tak jsem ho poslal a cekam na penize, zatim neprisly.

  • #8577 Reply

    Pavel

    Dobrý den,

    přece jen by se nás nenašlo víc, abychom dali dohromady součet vkladů 1,5 mio co bychom měli zájem o konverzi?

    P.

  • #8635 Reply

    admin
    Keymaster

    Tak to je celkem dobrá informace, že vyplatí těch několik investorů, který s prodloužením nesouhlasili. Báli jsme se, že i těmto investorům nedobrovolně prodlouží splatnost. My ostatní teď musíme počkat do příštího roku 🙂

  • #8706 Reply

    Michal

    Tak me napsali zacatkem prosince z fundliftu, ze by me mel 3doid vyplatit do konce roku 2018 prostredky na majetkovy ucet. Doted nevyplatili nic, psal jsem dotaz na fundlift i 3doid, odpoved doted zadna. Zacinam premyslet o dalsim postupu.

    Pavle jak jste natom vy?

     

     

     

  • #8717 Reply

    Michal

    Dnes mi napsali z fundliftu, za ma 3doid zpozdeni a mel by to poslat do konce tydne. Z 3doidu mi dosud nenapsal nikdo.

  • #8941 Reply

    Peter

    Stejne zkusenost jako Michal, sliby ze do konce roku pak do konce tydne (minuleho) a ted info o tom, ze vlastne se nic nezmenilo a 3doid ma fundlift a sve veritele za uzitecen hlupaky…. Nejake info ohledne toho jak postupovat? Dle ceskeho prava by se mohla zvolat schuze drzitelu dluhopisu, nebo bychom mohli pozadovat konverzi (coz nechci) ale nevim jak to je kdyz je firma psana ve VB… navic by to chtelo stihnout asi drive nez se udeje Brexit predpokladam 🙂

  • #9790 Reply

    Michal

    Do konverze se mi uz taky nechce po te zkusenosti. 3doid nereaguje, snad da fundlift vedet neco noveho tento tyden. Pokud ne, tak bychom se meli nejak zacit organizovat a vymyslet jak se branit.

  • #9972 Reply

    Peter

    No tak snad se ozvou co maji v planu (ne)delat nebo by docela i stacilo, kdyby poskytli platformu nebo alespon seznam drzitelu dluhopisu pro obeslani a mohlo by se zacit pro zacatek s tou schuzi drzitelu dluhopisu dle ceskeho prava (za predpokladu ze 3doid ma ve sve parvnicke osobe v CR alespon nejakou vazbu)…

  • #9982 Reply

    Michal

    Seznam držitelů nám nedají, ale poskytnout platformu, pomocí níž by bylo možné svolat schůzi držitelů dluhopisů by mělo být to nejmenší.  Napsal jsem v tomto smyslu dotaz do FundLiftu, poprosím, jestli byste tam napsal také (případně i Pavel, pokud sem ještě chodí), aby bylo vidět, že zájemců o řešení situace je víc.

    Info jak postupovat nemám, až budu mít čas, tak chci dát do kupy podklady a poslat je na mou právní poradnu. Samotného mě napadá jen insolvenční návrh, možná by stačilo podat i jen v ČR, případně v rámci EU by to asi taky neměl být problém (že by Brexit někdy skutečně nastal nepředpokládám). Snad něco poradí Fundlift, je to i jeho vizitka, jak se zachová v případě, kdy se jeho klienti ocitnou v problémech.

  • #10010 Reply

    Michal S.

    Dobrý den,

    i když jsem do 3doid neinvestoval tak se zájem sleduji tuto diskusi – mám u Fundliftu několik jiných investic a rád se dozvím jak se staví k ochraně investorů v případě když dojde k problémům. Pokud Fundlift nebude ulehčovat investorům se spojit a koordinovat svůj postup tak to bude opravdu špatná vizitka.

    Prosím dejte vědět jak se tato situace dále posouvá, věřím že to bude zajímat nejen mě. Děkuji a držím palce.

  • #10040 Reply

    Peter

    Ja jsem fundliftu s tim navrhem psal jiz nekdy v prosinci, tehdy me odbili s tim, ze se to dovyresi v lednu. Kdyz jsem psal naposled ptal jsem se na to jaky maji plan a co s tou schuzi bude tak zatim na to nemam odpoved – je to cca 14dni. Taky na to aktualne nemam vic prostoru, jak to resit nez mailem nebo az se nekdo ozve s nejakym akcnim planem.

    Bohuzel ceskou 3Doid (04452224) vlastni ta anglicka firma a dluhopisy jdou do anglie takze insolvence v CR si myslim ze by byla i zamitnuta…

    Fundlift zatim za me palec dolu, uvidime casem jak to pujde… Taky bych ocekaval ochranu investoru aka aby poskytli alespon plaftormu nebo svolali tu schuzi nebo s necim prisli… preci jen je to uz temer 3 mesiec po splatnosti…

  • #10041 Reply

    Michal

    Taky nemam zadnou odezvu ani od Fundliftu (o 3doid darmo mluvit), je to pres tyden co jsem jim psal. Ted jsem to zaurgoval. Zacina mi uz take dochazet trpelivost. Nechapu proc nereaguje Fundlift, ten by mel byt na nasi strane jestli planuje dal fungovat.

  • #10042 Reply

    Peter

    Take jsem je zaurgoval, mozna by se Finlordi mohli taky podilet na komunikaci, pokud vim maji zainvestovano take 🙂

  • #10053 Reply

    Michal

    Tak fundlift odepsal, ze situaci intenzivne resi s pravni kancelari a ze v „kratke dobe“ se ozvou vsem investorum do 3doid s navrhy reseni. A ze investory nejakym zpusobem koordinovat budou – tak se snad schuze dockame.

  • #10106 Reply

    Peter

    Tak nam Fundliftek napsal obecny blabol… nicmene ze nas alespon propoji. Sam za sebe bych sel insolvenci. At jim pritopime klukum…

  • #10107 Reply

    Michal

    Taky napíšu že chci insolvenci a že mám zájem o propojení s ostatními.

    Kdyby měli v 3Doid tolik slušnosti, aby se mnou aspoň jednali, tak bych zvážil počkat zda se vydaří ta spolupráce s Icecat. Jelikož ale drze nekomunikují, tak se nedá předpokládat, že nás (ale i ostatní investory, kteří souhlasili s prodloužením) hodlají vyplatit i v případě že jim to vyjde.

    Mlhavá naděje, že akcionáři budou „možná ochotní“ poskytnout financování (otázka je kam by směřovalo), „pokud se zdaří“ nějaká spolupráce, když s námi doteď odmítali i jen komunikovat, mi nestačí.

    Fascinuje mě, že do 3Doidu investovaly stovky lidí, a tady ten problém řešíme jen my dva. Sice jsem ve Fundliftu investoval relativně nízké, spekulativní částky, s velkou pravděpodobností ztrát počítám, ale abych to vzdal bez boje, to zas ne 🙂

  • #10146 Reply

    Pavel

    Úplně jsem na existenci tohoto fóra zapomněl. O konverzi již vzhledem okolnostem zájem nemám. Přístupem Fundliftu a hlavně 3Doidu jsem zklamán. Množství lidí, kteří nesouhlasili s prodloužením splatnosti je dle mého názoru relativně malé. O to vím nerozumím tomu, proč se s námi nevyrovnají. Měli by od od nás klid a skoro celý rok na to sehnat peníze pro majoritní většinu, která s odkladem souhlasila. Pokud nyní nedají do kupy peníze na vypořádání hrstky věřitelů, obávám se, že problémy jsou vážnější než ve své analýze připustili.

    Insolvence, kterou preferujete mi přijde jako nástroj, který nám moc nepomůže. Firma disponuje malým majetkem. Že jim případně zabaví pár foťáků a notebooků naše investice asi nepokryje.

  • #10154 Reply

    Peter

    ad Pavel: Abych byl uprimny, me jiz ani nejde tolik o to jak sobe pomoct a.k.a investici jsem odepsal, to ale neznamena, ze me nechava chladnym absolutni nezajem ze strany 3Doid-u a pokud je k diskuznimu stolu dovede az podana insolvence tak budiz. A pokud nemaji penize a je to s tou spolupraci s Icecat skutecne takove jak to vypada, tak udelaji vsechono proto aby nevypadali neseriozne a s insolvenci na krku takze spis nas vyplati a prachy nekde najdou. A pokud je nenajdou mile rad je necham padnout at si je Icecat koupi za hubicku v konkurzu 🙂

    Jeste me napadlo, zda-li se 3Doid vlastne nedopustil trestneho cinu podvodu – za predpokladu, ze dluhopisy nechteli nikdy splatit…

  • #10181 Reply

    Michal

    Presne jak pise Peter, se ztrátama v investicích typu Fundlift počítám, ta mě tak netrápí, ale ta drzost, že prostě přestanou s investory komunikovat, ta mě opravdu vytočila. Kdyby mi slušně odepsali aspoň na jeden z mých dotazů (podotýkám, že jsem vždy komunikoval zdvořile a zdrženlivě) ve smyslu „Omlouváme se, nevyšel nám ten a ten záměr, děláme co můžeme, abychom navázali tu a tu spolupráci a věříme, že do toho a toho konkrétního data budeme mít prostředky k dispozici“, tak bych klidně počkal. Ale na jejich přístup „Investoři jsou nám ukradení, hlavně že poslali prachy, teď mi nestojí ani za slovo“ určitě nechci reagovat pasivitou, se kterou počítají.

    Takže i když se prodá jen pár foťáků, budu spokojený aspoň s tím, že jsem jejich pád urychlil.

    Jsou nicméně i další možnosti obrany, pro některé noviny jsou nesplácené dluhy startupů aktuálně tématem (E15, HN). Už dřív jsem spolupracoval s Alešem Černým z MF Dnes a Adamem Váchalem z HN, tak uvažuju, že bych je taky kontaktoval. Vedlejším efektem by bylo, že by to mohlo kromě 3Doidu poškodit i FundLift, tak ještě čekám, jestli aspoň ten začne být konečně aktivní, nebo se na nás taky vykašle.

  • #10182 Reply

    Michal

    …ještě k tomu podvodu, pokud by předem počítali s tím, že dluhy nesplatí, tak by se samozřejmě o podvod jednalo. Je to však zároveň trestný čin, který se prakticky nedá dokázat (znám jen jednotky případů, kdy se to povedlo), jelikož by musel existovat důkaz o tom, že takový nekalý úmysl od počátku měli.

     

    O všech možných formách naší obrany bychom se měli pobavit na té schůzi věřitelů.

  • #10183 Reply

    Michal

    …ještě do třetice: Koukám, že z mého druhého příspěvku vypadlo, že každopádně považuji možnost podání trestního oznámení z podezření spáchání podvodu taky za jeden z možných a vhodných způsobů naší obrany.

  • #10261 Reply

    Peter

    100% souhlas s Michalem. Co se tyce medii, myslim, ze zdrzenlivy postoj je ted idealni dokud se Fundlift nejak nevymackne ale sam za sebe (bohuzel nemam kontakty takze bych musel jit „pres podatelnu“) bych dele nez do dubna s tim zapojenim medii necekal. Co se tyce trestniho oznameni z podezreni spachani podvodu – zde nejde ani tak o vysledek vysetrovani a pripadny soud ale o vyjednavaci pozici, ciste z obchodnickeho hlediska: vzdy mate vyhodu pokud drzite protistranu za koule nez kdyz se jen zdvorile usmivate :-]

  • #10499 Reply

    Peter

    Tak nam mesic zase ubehl jako voda a Fundlift porad mlci … 🙁

  • #10510 Reply

    Pavel

    Ano, na mesic nas uspali tim, ze 3doid urcitym zpusobem zareagoval a zase delaji mrtveho brouka

  • #10654 Reply

    Michal

    Zkouseli jste fundlift urgovat? Psal jsem jim pred tydnem nebo dvema, jak to vypada se svolanim schuzky investoru a vubec zadna reakce. Uz je to fakt unavne…

  • #10661 Reply

    Peter

    Ano, ja jsem jim taky psal jak to vypada a kdyz neodpovedeli tak i volal, kde mi rekli ze o mem dotazu vedi ale nic moc dalsiho jsem z nich nedostal. Akorat prislib co mozna nejrychlejsi odpovedi. Ale taky je to uz pres tyden od telefonatu a pres 3 tydny od mailu a nic…

  • #10879 Reply

    Michal

    Tak jsem to dnes znovu urgoval a tentokrát odepsali všem s nabídkou setkání. Fascinuje mě, že prý byla téměř nulová odezva na nabídku propojení s ostatními investory. Asi jsme o propojení měli zájem jen my tři.

    Doufám že se tam sejdeme přinejmenším my, už jsem napsal že dorazím. Už to fakt trvá dlouho, pokud se nezačneme nějak bránit, tak na nás budou v 3doidu dál kašlat.

  • #10895 Reply

    Josef

    Dobrý den,

    žádná nabídka na setkání mi nepřišla, i když jsem investorem do 3DOID a Fundlift to dobře ví, protože jsem mu asi pětkrát psal. Schůzka se má týkat všech investorů, nebo jen těch, kteří odmítli prodloužení splatnosti dluhopisů? Já jsem s prodloužením splatnosti souhlasil. Pokud se to týká všech investorů, prosím o info kdy a kde se setkání bude konat. Děkuji. Josef

     

  • #10897 Reply

    Peter

    Zdravim, nize posilam zneni emailu, ktere mi od fundliftu prislo. Predpokladam tedy, ze to rozesilali pouze tem lidem ktery nesouhlasili s prodlouzenim splatnosti…. V kazdem pripade uz se pomalu blizime i ke splatnosti prodlouzenych dluhopisu, a z meho pohledu dopadnou stejne tj, – nesplacene.

    Ja osobne bohuzel na schuzku nebudu moci prijit, vybrali nevhodny termin pro me 🙁

    V kazdem pripade pokud by jste se chteli spojit nejak emailem – poskytuji „shromazdovaci email“ fundlift_3doid@plusprivacy.com

     

    Vážení investoři,

    přes opakované urgence vůči společnosti 3D V360 Limited („Společnost“) a intenzivní komunikaci se zástupci Společnosti z naší strany bohužel do této chvíle nemáme zprávu o tom, kdy a jak bude Společnost schopna dostát svým závazkům vůči Vám.

    V poslední komunikaci z naší strany jsme nastínili možný právní postup s nabídkou propojení s ostatními investory, odezva na tuto nabídku byla však téměř nulová.

    Vzhledem k této situaci bychom Vám rádi nabídli osobní setkání s námi a naší spolupracující právní kanceláří, na kterém bychom další možný postup probrali osobně. Toto setkání navrhujeme realizovat dne 30/5/2019 ve 13:00. Přesné místo setkání bychom specifikovali dle počtu investorů, kteří potvrdí svůj zájem, setkání bude realizované v Praze.

    Prosím, odepište na email info@roklen.cz v případě, že o setkání máte zájem. V případě, že se setkání nebudete moci účastnit, následně budete informováni emailem z hlediska dalších kroků.

  • #10939 Reply

    Vláďa

    Obávám se, že to vidím černě z vašich zpráv.
    Jsem investor, který jim odpověděl: “

    Dobrý den,

    co čekáte?
    S prodloužením nesouhlasím, s penězi jsem počítal.

    Nicméně když si mám vybrat mezi konverzí a prodloužením, volím prodloužení.

    S pozdravem“

    Návrh na insolvenci stojí 10kKč (je k tomu potřeba znát aspon jednoho dalšího dlužníka), když by ho někdo podal, dejte sem vědět, ostatní se musí přihlásit do měsíce – teda aspon to platí u FO. Insolvenční rejstřík je veřejný. U firmy navíc od kdovíkde, těžko říct, možná neplatí nic z toho co jsem napsal.

  • #10945 Reply

    admin
    Keymaster

    Na 30/5 pozvali na setkání i investory, kteří s prodloužením souhlasili, jen tedy trochu pozměnili text:
    „Společnost se dle našich posledních informací dostává do nelehké obchodní situace a rádi bychom Vám tímto tedy nabídli osobní setkání s námi a naší spolupracující právní kanceláří, na kterém bychom další možný postup probrali osobně. Toto setkání navrhujeme realizovat dne 30/5/2019 ve 13:00. Přesné místo setkání bychom specifikovali dle počtu investorů, kteří potvrdí svůj zájem, setkání bude realizované v Praze.“
    Jelikož jsme v uvedený čas k dispozici, tak na setkání půjdeme. Snad na setkání uvede management co nejvíce relevantních údajů. Doposud byla úroveň komunikace nedostatečná.

  • #10972 Reply

    Pavel

    Bohužel se schůzky účastnit nemohu.

  • #11008 Reply

    Tomáš

    Ahoj, také mám ve 3doid zainvestováno několik desítek tisíc. Jak tu někdo psal, že tyto investiční certifikáty má stovky lidí a řeší to tu jen hrstka, tak ano, ale ne každého napadne hledat v diskuzních fórech na internetu, já tu na to přišel až dnes. Na avizovanou schůzku na 30. 5. 2019 také nemohu, jsem v zahraničí. Ocenili bychom určitě všichni kdyby se někomu chtělo podělit s výstupem schůzky tady na foru. Předem případně díky. 🙂

  • #11009 Reply

    Peter

    Ono by to resilo i vice lidi, kdyby se Fundlift k tomu postavil nejak rozume a nabidl treba platformu kde o tom diskutovat a resit veci. Tady je to takove pouze bokem… Nicmene porad davam v platnost „sberny email“ fundlift_3doid@plusprivacy.com kde je nas zatim par, ale abychom mohli komunikovat efektivneji nez-li jen tady na foru prip. obecne ve FB skupinach….

  • #11013 Reply

    adventura

    Ahoj, sepsal jsem trochu o schuzce s Fundliftem tady
    https://www.p2pforum.cz/viewtopic.php?f=34&t=227&p=12395#p12395

  • #11014 Reply

    Josef

    Díky za info o schůzce k 3 DOID. V poslední době mě dost šokovala informace, že CEO 3 DOID Lukáš Foral se od května stává

    ředitelem fondu Quant na plný úvazek. Takže není jasné, zda vůbec někdo tu firmu, která má investorům v listopadu vyplatit cca 8 mio Kč, vlastně řídí..

  • #11017 Reply

    Peter

    <p style=“text-align: left;“>Diky za shrnuti. Nicmene nic noveho nerekli. Furt ohrana pisnicka icecat nas koupi a kdyz ne tak fuck off… Pristup jak noha, kdyby byl fundlift k necemu uz davno ma podanou insolvenci na 3doid tady i v uk, ale ne on si shrabnul svych 5% a ma v pi*i…</p>

Reply To: Zkušenosti s Fundliftem
Vaše informace:




Cancel